Ez történt, miután megnyerte a DAL 2024-et

2024.06.13. 17:30

Egy mesés kisfaluból tart a fényes karrier felé László Evelin

Az idei nyár nem a nyaralásokról fog szólni, hanem az aktív alkotásról, mondta portálunknak az énekes.

Pap Gyula

László Evelin az elnyert trófeával

Fotó: MW

László Evelin miskolci énekesnő A Dal című tehetségkutatóban elért remek eredményéről korábban beszámoltunk, ám az énekesnő nem áll meg, újabb sikerekkel lett gazdagabb, kértük, idézze fel az utóbbi hetek történéseit. 

- Még mindig felfoghatatlan, micsoda iramban száguldhatok a csillagok felé. Végre élem az álmaimat és ez hatalmas kincs. Immáron nagyobb közönséghez is elérhetnek a dalaim, az üzeneteim. Nem is tudom, mit kívánhatnék még. Talán csak annyit, hogy hallgassák nyitott szívvel azokat, vigyék hírüket és szeressék őket – fejezte ki érzéseit.

Újult lendülettel

„A DAL 2024 győzelme óta még nagyobb lendületet vett az életem, legfőképp zenei téren. Zenekarral az oldalamon azon ügyködtem, hogy mihamarabb bemutathassam a tavalyi évben elkészült Bolyongó lemezem anyagát és nem meglepő módon Miskolcot választottam első helyszínnek. Nem véletlenül, hiszen én is innen indultam annak idején. Pontosabban nemcsak innen, hanem Hejőszalontáról, - abból a mesés kisfaluból, ahol szüleimmel, nagyszüleimmel és az öcsikémmel egységben, nagy szeretetben élhettem legszebb gyermekkori éveimet” – idézte fel. 

Később költözött csak Miskolcra, kozmetikus -és magánének tanulmányai során. Miután itt találta megfelelő központi helyszínt arra, hogy egy igazán pazar koncertet adhassanak, a Helynekemmel együttműködve, el is kezdték ennek szervezését. Nagyon izgatottan várta és várták, hogy végre élőben is bemutathassák a “Bolyongós” dalokat, hiszen a lemez egyik dala a Legényes, amivel mára mondhatni, több százezren megismerhették őt és zenei világát. 

Fantasztikus volt a hangulat

„Nagy örömömre sokan ellátogattak és fantasztikus hangulat kerekedett az első lemezbemutató koncertemen. Igazán megható élmény volt kvázi “kezdő” szóló előadóként megtapasztalni azt, ahogy a közönség velem együtt énekeli a dalaimat - legyen szó 5 évesről, vagy éppen 75 évesről - ugyanis egészen vegyes volt a közönség összetétele, ami külön szívet melengető. Profi felvételek is készültek a koncerten az AllSet Media csapata által, a férjem pedig születésnapomra meg is lepett a Demotivál című dalom koncert klipjével, amit ő maga vágott meg a rögzített anyagokból. Csodás ajándék volt tőle, és nagyon büszke vagyok rá. Imádom ezt a felvételt, amit már csak azért is érdemes megtekinteni a YouTube csatornámon, vagy a Facebook oldalamon, mert meghozza az ember kedvét egy jó kis László Evelin-koncerthez. Igazi mérföldköve életemnek a DAL 2024 győzelme, - egy csodás utazás eredménye, ami kezdődött azzal, hogy megírtam dalaimat, melyeket később a Csend Stúdióban rögzítettünk, ezután az elkészült anyag néhány dalát beküldtem a DAL 2024 versenyébe, amik közül a Legényest választották be. Már az is hatalmas élmény és büszkeség volt számomra, hogy egyáltalán bekerült, de azzal, hogy egészen a végéig vágtatva elnyerhettem a fődíjat – fejtette ki az énekesnő.

Igazi társsal

„Hát mi ez, ha nem az álmok megvalósulása? – folytatta.  – Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen erős támogató közegben élhetek, alkothatok és tehetem a “dolgom”. Azért pedig külön hálás vagyok, hogy Mátéval - a férjemmel közösen vihetjük ezt az egész “László Evelin projektet”. Ő egy igazi társ, aki mindig mindenben mellettem van és felemel. Mindamellett, hogy szervezi a koncerteket, olykor a próbafülke előtt vár engem türelmesen, majd véleményezi a kiszemelt fellépő ruhákat, vagy az aktuálisan készülő új dalokat, amiken dolgozom. Egy álom férj. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy nélküle bizony nem lennék itt". 

László Evelin kifejtette: férje nélkül nem szánja rá magát a stúdiózásra, sőt… a Legényes sem születik meg. Élesen emlékszik arra, amikor kapcsolatuk elején még az óvodában dolgozott. Azt mondta neki: “szép dolog a gyermekek világát szolgálni, de hidd el, te valójában a zenére születtél, hiszen egyszerűen nem tudod nem csinálni – emlékezett vissza. Éppen ezért ígérte neki, azon lesz, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a legmagasabbra szárnyalhasson. „Én itt leszek és fogom majd a kezed, bármi is legyen”, bátorította párja.

Újabb sikerek, koncertek

„Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy nem csak meghívást kaptam az idei Petőfi Zenei Díjátadó gálára, ahol debütálhattam “Merengő” című új dalommal, melyben míg én zongorán kísértem magam, Madarász Gábor-Madi gitárjátékával színesítette a lírai dalt -, de elnyerhettem “Az Év Dala” kategóriájának Petőfi Zenei Díját is. Hatalmas örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a szakma ilyen szinten elismeri munkásságomat a Legényes című saját szerzeményemmel. 

László Evelin elmondta, kiváltképp motiválja a díj, hogy alkosson még a jövőben, nagy erőt is ad az útra. Hisz abban, hogy sokan tudnak azonosulni ezzel a világgal és értékrenddel, amit ő  képvisel. Sőt úgy gondolja, hogy igényli is a közönség, hogy egy előadó-szerző dalban fogalmazzon meg helyettük érzéseket és gondolatokat.

„Hála Istennek számos példa bizonyította már ezt és a visszaigazolások engem is megerősítenek abban, hogy nem csak a fióknak írok. Legjobb része mindennek az, hogy az alkotás során is végig önmagam adhatom. Nem kell bizonyos szerepek mögé bújnom, vagy más aspektusból írnom, mert a saját tapasztalataim és impulzusaim útján is millió ötlet születik. Persze a környezetem aktualitásai, - legyen az probléma, vagy épp egy megfejtés, ugyanúgy inspirálnak"– emelte ki. 

Pécsett majd Bonyhádon lép fel

Legközelebb Pécsett találkozhat velük a közönség július 13-án, majd augusztus 10-én Bonyhádon, szeptemberben pedig Budapesten fognak zenélni. Az egyik egy igazán nagyszabású rendezvény lesz, hiszen szívükhöz nagyon közel álló zenekar előtt léphetnek színpadra szeptember 21-én. 

„A nyár viszont még csak most indul. Őrületes elánnal megyünk előre, így nagy tisztelettel fogadunk minden további felkérést, hogy bemutathassuk a Bolyongó lemez anyagát, illetve néhány új dalt is a közelgő lemezről. Vannak még szabad időpontjaink a koncertnaptárban. Október végén utazunk ki Berlinbe, a Hansa Stúdióba és Madarász Gábor-Madi lesz továbbra is segítségemre. Egy 8 dalból álló lemezt fogunk készíteni ősszel, és ehhez komoly előmunkálatok szükségesek. Éppen ezért az idei nyár nem a nyaralásokról fog szólni, hanem az aktív alkotásról - a jó hír viszont az, hogy mindezzel töltődni fogunk, hiszen mindig sokat ad egy zenésznek, dalszerzőnek, amikor 1-1 új dalon dolgozhat. Hát még ha egy lemeznyin, már alig várom. A Merengő lesz az egyik rajta, ami a szombati díjátadó gálán debütálhatott. A többi egyelőre maradjon meglepetés. Egy biztos, továbbra is azon leszek, hogy a mondanivalón ne essen csorba és a zene is megérkezzen a szívekbe" – sommázta mondanivalóját László Evelin.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!