Háromhuta

2019.06.24. 17:00

Megújul az óhutai harangláb

Háromhuta mindhárom településrészén elkezdődtek a felújítások.

Az óhutai harangláb

Fotó: VD

Háromhuta mintapéldája annak, amikor egy kistelepülés mindent megtesz a megmaradásért. A hegyaljai település félúton Erdőhorváti és Regéc között kedvelt állomása a turistáknak. Nyaranta a falu létszáma szinte a többszörösére emelkedik, hiszen a megüresedő portákat általában olyanok vásárolják meg és újítják fel, akik nyaralóként használják az ingatlant. Erre a célra is ideális helyszín Háromhuta, hiszen a természet közelsége, a környék szépsége, a falu nyugalma adott a teljes kikapcsolódáshoz.

Felújítások

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy eközben a település önkormányzata tétlen volna, hiszen erejükből telően mindent megtesznek azért, hogy Háromhuta még szebb arcát mutassa az átutazóknak vagy a településre érkezőknek. A háromhutai önkormányzat erőforrásaihoz mérten a település több pontján is megkezdték a munkálatokat.

Óhután például nemrégiben elkezdődött az 1857-ben épült harangláb felújítása. Az önkormányzat dolgozói újrafestették a tetőszerkezetet, pótolták a csúcsról korábban letört feszületet és felújították a kerítést is. A közeljövőben a harangláb mellett álló feszület felújításával és némi tereprendezéssel folytatódnak a munkálatok.

A Turisztikai Információs Központ mögött elkezdődött a fa- és kerékpártároló helyiségek építése, ezeket az önkormányzat szeretné még a nyáron befejezni.

Középhután elkészültek az új padok, a közelmúltban külső felújításon átesett ravatalozó előtere alatt.

Újhután új parkolót alakítanak ki a Barátok Panzió bal oldalán. A korábban aszfaltburkolattal rendelkező és kissé rendezetlen parkoló térkőborítást kap, és megoldódik a vízelvezetés problémája is. Idekerül majd továbbá a jelenleg még a kastély kerítése mellett található buszmegálló is, természetesen új váróval. A szemétgyűjtő sziget mellett álló fát az önkormányzat eredetileg nem szerette volna kivágni, de az olyan állapotban volt, hogy a szomszédos házat és az új buszmegállót is veszélyeztette volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában