közérdekű

2019.06.07. 08:30

Hasznos információk a pünkösdi hétvégére

Közlekedés, parkolás, nyitvatartás – kisokos a következő napokra.

Tajthy Ákos

Illusztráció

Fotó: Kozma István

Több változással is számolni kell az előttünk álló pünkösdi hosszú hétvégén. Érdemes lesz például pénteken, de legkésőbb szombaton bevásárolni, mert június 9-én (pünkösdvasárnap) és 10-én (pünkösdhétfőn) az üzletek zárva tartanak. Ez alól kivételt csak a benzinkutak és az ünnepnapokon is nyitva tartó kisebb üzletek, valamint néhány vendéglátóhely képez majd.

Ha valamit piacról szereznénk be, Miskolcon oda is szombaton érdemes menni. A polgármesteri hivatal közlése szerint ugyanis akkor még a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek a városi fenntartású piacok. A Búza téri őstermelői piac reggel öttől este ötig, a Vasgyári reggel öttől délután háromig, a Zsarnai pedig reggel hattól délután kettőig tart nyitva. A következő két nap mindhárom piac zárva lesz.

Figyelni kell

Változások lesznek a közösségi közlekedésben is. A vonatok június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én, kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek. A távolsági buszok vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napoknak megfelelő menetrendje szerint járnak. Június 11-én, kedden már az iskolás munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Ahogyan arról tegnap már beszámoltunk, az MVK járatai pünkösd mindkét napján vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Kivételt képeznek a 44-es és az áruházi járatok, melyeken nem közlekednek, illetve a 7-es és 21-es autóbusz, melyek nem érintik az áruházakat.

Parkolás

Miskolcon pünkösdvasárnap reggel nyolc és este hat között fizetni kell a parkolásért Diósgyőrben, Lillafüreden és Miskolctapolcán, valamint a Tiszai pályaudvaron és környékén. Hétfőn a Városgazda által üzemeltetett parkolókban és a Régiposta utcai parkolóházban díjmentes a parkolás.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban az általános rend szerint kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában