Évforduló

2019.05.21. 16:00

Ötvenéves lett az iskola

Ezt a tanévet az év­forduló jegyében töltötték el.

Serfőző László

Avatás utáni pillanat

Fotó: SFL

„A zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér” – hirdeti a Debussy-idézetet az az emléktábla, amit Tiszaújvárosban, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és AMI Vándor Sándor Zeneiskolája megalakulásának 50. évfordulója alkalmából lepleztek le múlt pénteken.

Az avatáson Koncz Ferenc országgyűlési képviselő Fülöp György tiszaújvárosi alpolgármester köszöntője után jegyezte meg, hogy a zeneoktatásban részt vevő diákokat egyfajta örömszerzésre is tanítja az iskola, egyrészt öröm a tanuló számára, ha elsajátítja egy hangszer művelését, másrészt boldog, ha értő közönség előtt mutathatja be tudását.

Örömet szerez

A zeneiskola kétszázötven gyermek örömét biztosítja, ezt a tanévet az ötvenedik évforduló jegyében töltötték el, számos koncertsorozatot rendeztek. Az oktatásban a fúvósok viszik a prímet, de nincs hiány egyéb hangszerek elsajátíttatásában sem.

Az emléktáblát a Mezőkövesdi Tankerületi Központ állíttatta, leleplezésében Koncz Ferenc, Bozsikné Vig Marianna, a tankerületi központ igazgatója és Fülöp György segédkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában