Egészségügyi beruházás

2019.05.15. 13:30

Méltó körülmények a betegellátáshoz

Átadták a felújított I. háziorvos-kerületi rendelőt a közelmúltban Tokajban.

Erdős József

Bejárták a rendelőt

Fotó: Erdős József

Az önkormányzat tulajdonában lévő épületre hazai forrásból 25 millió forintot költöttek, a teljes rekonstrukció mellett eszközbeszerzés is történt.

Az egykori egészségügyi központ épületében működő háziorvosi rendelő felújítására egy, a Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretein belül nyert pénzt az önkormányzat. A mintegy fél éven át tartó beruházás részeként nemcsak a rendelőt, hanem a várót és a vizesblokkot is felújították.

Régi terv volt

– A pályázat keretein belül eszközbeszerzés is történt, olyan orvosi műszereket vásároltunk, mint a defibrillátor vagy az EKG. De a bútorzatot és a számítástechnikai eszközöket is korszerűre cseréltük, így a megváltozott praxistörvénynek már eleget tudunk tenni – hangsúlyozta Posta György polgármester.

Az elnyert huszonötmillió forinthoz a városnak 1,6 millió forint saját forrást kellett biztosítania az egykori szakrendelőtől való leválasztáshoz is, így az épületrész saját víz-, áram- és gázellátást kapott. A városvezető hozzátette, régóta felújításra szorult a háziorvosi rendelő, több pályázatot is benyújtottak már a rekonstrukció elvégzésre.

– Fontosnak tartottuk, hogy ne csak a rendelő, hanem az egész környezet megújuljon, és a betegeket méltó körülmények között láthassa el a háziorvos – tette hozzá a polgármester.

Nagy hangsúly

A munkát helyi alvállalkozók végezték, és nagy hangsúlyt fordítottak arra is, hogy a felújítás ideje alatt a betegek továbbra is a megszokott magas színvonalon kapjanak ellátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában