Miskolc

2019.05.29. 17:00

Jelzett az inkubátor, egy kislány volt benne Miskolcon

Egészséges az a csecsemő, akit hétfő éjszaka helyeztek el a megyei kórház csecsemőmentő inkubátorában.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Egészséges újszülött kislányt találtak hétfőn éjszaka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban.

Az inkubátor május 27-én, hétfőn 22 óra 13 perckor jelzett, a személyzet pedig azonnal intézkedett. A Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a Koraszülött és Újszülöttpathológiai Osztályra vitték.

A baba jól van

A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták, mondta el sajtótájékoztató keretében dr. Váradi Katalin, az érintett osztály osztályvezető-helyettes főorvosa. Jelezte: a kislány nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges. A csecsemőt nem öltöztették föl, csak egy törülközőbe csavarták. Addig marad az osztályon, amíg meg nem történik az örökbefogadása.

Dr. Váradi Katalin hangsúlyozta, a nők, amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket, az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor. Ide azonban ritkán tesznek be újszülöttet. A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, a Kis Napsugár volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában