Helyi közélet

2019.04.02. 13:49

Bolognában Csorba Piroska gyermekkönyve

Miskolc - Csorba Piroska könyve szerepel a gyermekkönyvek top 50-es listáján.

Miskolc - Csorba Piroska könyve szerepel a gyermekkönyvek top 50-es listáján.

Beválasztották Csorba Piroska Mesélj rólam! című gyermekverskötetét a 2018. év legjobb 50 gyermekkönyve közé. (Az 50 könyvből 25 magyar, 25 pedig külföldi.) A díjazottak listáját március 28-án ismertették a Petőfi Irodalmi Múzeumban egy szakmai beszélgetésen.

Negyedik alkalommal

A Magyar Gyermekirodalmi Intézet immár negyedik alkalommal rendezte meg a Gyermek- és ifjúsági könyvek szemléjét, ennek alkalmával ismertették az 50 legjobbnak tartott 2018-as mesekönyv listáját. A díjazottakat az intézet által felkért zsűri választotta ki.

A miskolci költőtől, írótól megtudtuk, a jó hírről Bodonyi Pannitól, könyve illusztrátorától értesült.

– Panni tanítványom volt a Hermanban, a tízéves osztálytalálkozón megbeszéltük, hogy jó lenne együtt dolgozni. A Moholy-Nagy Képzőművészeti Egyetemen és Koppenhágában diplomát szerzett művész illusztrálta könyv a Bíbor Könyvkiadónál jelent meg.

A kötet – a többi 24 magyar kiadvánnyal együtt – bemutatkozik az idei Bolognai Gyermekkönyvvásáron a magyar standon, ahol kiemelt helyen tekinthetik meg a látogatók. Az olaszországi rendezvény a mai napon kezdődött, és április 4-ig tart.

ÉM-HM


[related-post post_id="4019595"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában