Helyi közélet

2019.03.11. 10:33

Szülővárosa vendége volt

Gönc - Dr. Iván László, Gönc díszpolgára szülővárosába látogatott.

Gönc - Dr. Iván László, Gönc díszpolgára szülővárosába látogatott.

Több cikluson keresztül képviselte régiónkat az országgyűlésben dr. Iván László orvos-professzor a Fidesz-KDNP színeiben. Az egykori képviselő ma már 86 éves, egy budai katolikus szeretetotthonban él, és régi kívánsága volt, hogy ha egészsége engedi, ismét ellátogathasson szeretett szülővárosába, Göncre. Oda, ahol a közelmúltban már díszpolgárrá választotta a közgyűlés. Hetek óta készült a nagy expedícióra.

A héten aztán közös összefogással teljesült a kérése. Sivák János, Gönc polgármesterének és Nagy Beáta Dóra, a város jegyzőjének meghívására egy protokollmentes fogadást rendeztek számára. Megnézhette gyerekkora emlékeit, azt az utcát, amelyben sokszor megfordult, elvitték őt a szülőházához is, távolról pedig láthatta a temetőt. Dr. Iván László jól érezte magát, és a valódi gönci barackpálinka megízlelése után elmesélte az összes fiatalkori csínytevését.

Végezetül mindenkinek megköszönte, aki segített neki abban, hogy ismét gönci levegőt szívhasson. Boldog volt, hogy látogatása napján mindenki a kedvében járt.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában