Helyi közélet

2019.03.06. 10:32

Megyei elismerések a budapesti Polgári Védelmi Nap ünnepségén

Budapest – Akik a hétköznapokban aktívan támogatják a hivatásos katasztrófavédelem munkáját.

Budapest – Akik a hétköznapokban aktívan támogatják a hivatásos katasztrófavédelem munkáját.

Ketten is elismerésben részesültek megyénkből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartott ünnepségen. A rendezvényen olyan önkéntes, civil szervezetek, szövetségek, intézmények tagjai vehettek át elismerést, amelyek a hétköznapokban aktívan támogatják a hivatásos katasztrófavédelem munkáját.

Kiemelkedő tevékenységükért

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a Polgári Védelem Napja alkalmából, a katasztrófavédelem munkájának támogatása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Katasztrófavédelem Önkéntes Támogatásáért Emlékérmet adományozott Szabó Istvánnak, a Bódva Völgyi Mentőcsoport műszaki mentő szakalegysége vezetőjének, aki mindig nagy hangsúlyt fektetett a közszolgálatra, a térség segítésére.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem munkájának támogatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott dr. Szilva Istvánnak, Sajóbábony polgármesterének, aki rendkívüli elhivatottsággal, munkaköri kötelességén túlmenően végzi a katasztrófavédelmi lakosságfelkészítési, ifjúságfelkészítési feladatokat. Kiemelten kezeli a településen élők biztonságérzetének fenntartását, illetve növelését. A település fejlesztése során nagy figyelmet szentel a befogadó helyekként igénybe vehető közösségi intézmények állapotának korszerűsítésére, felújítására. Elkötelezett az önvédelmi képesség növelése mellett, 2015-ben magas szinten biztosította az önkéntes települési mentőcsoport rendszerbeállító gyakorlatát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában