Helyi közélet

2019.03.05. 15:23

Korszerű körülmények között gyógyíthatnak Szirmabesenyőben

Szirmabesenyő - Átadták hétfőn a szirmabesenyői egészségügyi központ megújult épületét.

Szirmabesenyő - Átadták hétfőn a szirmabesenyői egészségügyi központ megújult épületét.

Több mint 125 millió forintból korszerűsítették Szirmabesenyő egészségügyi központját. A létesítmény átadó ünnepségén Huszti Gábor, a nagyközség polgármestere köszöntötte és mérföldkőnek nevezte a felújítást a település életében.

Indokolt felújítás

– A központ épületét még a nyolcvanas évek közepén építették az akkori tervek és esztétika szerint, a felújítás pedig már nagyon is indokolt volt: az épület elavult, több helyen beázott, a fenntartása nem volt költséghatékony – sorolta a polgármester.

A beruházás célja az egészségügyi alapellátó-rendszer infrastruktúrájának fejlesztése volt. Az egészségház helyet ad két felnőtt háziorvosi, egy gyermekorvosi és két fogorvosi körzetnek, ügyeleti ambulanciának, valamint a védőnői szolgálatnak. Ellátja Szirmabesenyő több mint 4100 lakosát, emellett a környék hét települése orvosi ügyeleti szolgálatával mintegy 15 ezer embert.

Kistérségi központ lehet

Az épületet teljesen felújították, megújuló energiaforrással látták el, korszerű eszközöket szereztek be, és a vonatkozó szabályoknak megfelelően külön bejáratot kapott a gyermekorvosi rendelő is – tudtuk meg.

A polgármester hozzátette: a családsegítő központ infrastrukturális fejlesztésével javul a szolgáltatások minősége, ennek eredményeként az intézmény kistérségi központtá válhat.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában