Helyi közélet

2019.01.18. 18:44

A miskolci idősek kötődnek kedves közösségükhöz

Miskolc – Hiánypótló a nyugdíjasklub a környék magányos idősei körében.

Miskolc – Hiánypótló a nyugdíjasklub a környék magányos idősei körében.

A korábban működő nagyvállalatok környezetében, általában fizikai dolgozók által lakott kerületben, a kohászatból és a gépiparból nyugdíjba vonultak környezetében működik az „Összefogás” Nyugdíjas Klub.

Népszerű évfordulók

– A 42 tag több mint fele alacsony nyugdíjjal rendelkezik és társtalanul él, körükben különösen erős a klubhoz, mint közösséghez való tartozás igénye. Sokan olykor gyámolításra szorulnak, amelyet szintén a társaság biztosít számukra. A szabadidő hasznos eltöltésére nyugdíjasklubunk által kínált programokon kívül a körzetben más lehetőség szinte nincs is – mondta el érdeklődésünkre Teszárovics Miklós klubvezető, aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke egyben. – Összességében évente 60-70 programot bonyolítunk le. Körünkben különösen népszerűek a NYÉSZ kulturális és ismeretterjesztő rendezvényei, illetve találkozói. Ünnepségeinken, nemzeti ünnepeinken történő megemlékezéseken gyakran vesznek részt kisiskolások. Negyedévente köszöntjük a klub tagjait névnapjukon, és megünnepeljük a kerek évfordulósokat általában főzéssel, bográcsozással egybekötve – foglalta össze az elnök.

Egészséges életre buzdít

– Kirándulásaink, fürdő látogatásaink, bárki számára nyitottak. Népszerű a könnyen elkészíthető, régi ételek bemutatója, kóstolója, amelyeken szüleink elfelejtett specialitásait készítjük el. Rendszeres a gyengélkedő klubtársaink segítése, vérnyomás- és testsúlymérés végzése. Bárki hozzánk forduló számára rendelkezésre állunk – összegezte.

ÉM-DA


[related-post post_id="4107058"]

[related-post post_id="4097966"]

[related-post post_id="4078764"]

[related-post post_id="4035406"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában