Helyi közélet

2018.11.06. 14:00

Mégis jöhet Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe egy új nagyberuházás?

Miskolc - Száztíz millió dolláros befektetést tervez egy kínai autóipari beszállító – talán nálunk.

Miskolc - Száztíz millió dolláros befektetést tervez egy kínai autóipari beszállító – talán nálunk.

Küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával – mondta a Sanghajban tartózkodó Szijjártó Péter. Látni kell a külgazdasági és külügyminiszter szerint, hogy a kínai vállalatok továbbra is határozottan érdeklődnek a magyar beruházási, befektetési lehetőségek iránt, ami hatványozottan igaz az autóiparban.

Ezzel kapcsolatban közölte: küszöbön áll egy megállapodás a világ egyik legnagyobb kínai autóipari beszállító vállalatával. Egy jelentős, több mint 110 millió dolláros (nagyjából 30 milliárd forintos) kelet-magyarországi beruházásról van szó, amely a vállalat első Kínán kívüli gyártási központja lesz. A részleteket és a vállalat nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák, tette hozzá. Ha pedig Kelet-Magyarországra irányítja a kormány a megegyezés után a befektetőt, akkor megyénknek nagy esélye lehet a megszerzésére.

Jók az esélyeink

Adott a terület és az infrastruktúra is egy hasonló nagyberuházáshoz, akár Miskolc iparterületén, akár a korábban már kijelölt, kimért és előzetes szerződésekkel összefogott Hernádnémeti határában lévő területről legyen szó, amely a végül Debrecent választó BMW gyár egyik – az utolsó pillanatig partiban lévő – lehetséges helyszíne volt. Mivel pedig Debrecen fejlesztését és jövőjét már a BMW-beruházás határozza meg, így most nagy eséllyel indulhat Miskolc a tervezett beruházásért folytatott harcban. Az internetes fórumok alapján legalábbis mindenki ebben bízik.

ÉM-HI


[related-post post_id="4036846"]

[related-post post_id="4018775"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában