Helyi közélet

2018.09.26. 18:03

Konfliktusok a családban

Miskolc - Miklós-Dienes Lídia szakpszichológus, családterapeuta tart előadást a miskolci könyvtárban.

Miskolc - Miklós-Dienes Lídia szakpszichológus, családterapeuta tart előadást a miskolci könyvtárban.

Konfliktuskezelés a családban címmel tart elő­adást Miklós-Dienes Lídia szakpszichológus, családterapeuta az Országos Könyvtári Napok keretében október 3-án, szerdán délután fél 5-től Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében. A szakember nem ígér biztos tippeket, azonnal ható módszereket az otthoni viták, nevelési problémák megoldására, hiszen nincs két egyforma eset.

– A fáradt, türelmetlen szülő feszültségét megérzi a család. Komoly sérüléseket okozhatnak a felnőttek azzal, ha mindent meg akarnak adni a gyermeküknek – fogalmaz Miklós-Dienes Lídia, a marosvásárhelyi születésű, de 1991 óta Miskolcon élő pszichológus. – Nem az a kérdés, hogy meg tudunk-e mindent adni a gyermekünknek – az agyonreklámozott popsikenőcsöt, a márkás cipőt, a legmenőbb cuccokat, a különórákat, a lovas és vitorlás szaktáborokat –, nehogy hátrányos helyzetbe kerüljön! Ha azonnal mindent megkap a gyerek, az lesz számára a természetes, úgy gondolja, hogy az neki jár, esetleg még többet követel. Nem tanulja meg értékén kezelni a dolgokat. Ha soha nem kell segítenie otthon, nem ismeri meg a jól végzett munka örömét. Ha készen kap mindent, megfosztjuk az önálló alkotás lehetőségétől – fogalmazott a családterapeuta.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában