Helyi közélet

2018.08.31. 14:36

Majdnem négyszázan voltak a matyó lakodalomban

Szentistván - Több év kihagyás után az elmúlt hétvégén újra Matyó lakodalom volt Szentistvánon.

Szentistván - Több év kihagyás után az elmúlt hétvégén újra Matyó lakodalom volt Szentistvánon.

Dobóné Koncz Judit, Szentistván polgármestere szerint is jól sikerült a rendezvény, hiszen majdnem négyszázan vettek részt az eseményen. Hasonló, a három matyó települést ­összefogó lakodalmat utoljára 2014-ben tartottak a közégben.

– Rengeteg segítséget kaptam a szervezéshez, a rendezvény kapcsán ismét megtapasztalhattuk a közösség összefogásában rejlő erőt. Amikor a település vezetője lettem, azt a célt tűztem ki, hogy nyugalom legyen és ­összefogás. A falu apraja-nagyja összedolgozott. Sikerült megvalósítani azt, amit elhatároztunk, egy emlékezetes napot szerezni azoknak a vendégeknek, érdeklődőknek, akik kíváncsiak matyó hagyományainkra. Köszönöm a rendezvény valamennyi résztvevőjének, szereplőjének, segítőjének önzetlen munkáját – mondta Dobóné Koncz Judit.

A polgármester reméli, hogy lesz folytatás, mindez pedig attól függ, mekkora igény mutatkozik rá. Az, hogy a jegyek elfogytak az iskola udvarán tartott sátras lakodalomra, azt mutatja, hogy a jövőben is lesznek érdeklődők.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában