Helyi közélet

2018.08.04. 21:27

360 fokos videó: Csokoládé, tojás és víz - Teszteltük a kánikulát

Miskolc - Fél óra alatt 45,3 fokig emelkedett a hőmérséklet a forró tetőn.

Miskolc - Fél óra alatt 45,3 fokig emelkedett a hőmérséklet a forró tetőn.

Szerkesztőségünk tetején kipróbáltuk, hogy milyen hatást fejt ki az extrém meleg. Kísérleti alanyaink egy csokoládé, egy felütött tojás és egy pohár víz voltak.

Csúfos véget ért történetük...

Több mint egy hete tart a kánikula, rendszeresen 30 celsius fok feletti hőmérsékletet mutat a hőmérő higanyszála – a hőségriasztást pénteken hosszabbították meg a hét végéig. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen hatást fejt ki a nagy meleg bizonyos tárgyakra. Ezért elhagytuk szerkesztőségünk kellemes, 27 fokos klímáját, és kimásztunk a tetőre, amit kék színű alumínium trapézlemez borít. Ráadásul tökéletesen besüti a nap.

Mindezt tettük 13 órakor, amikor legerősebb a sugárzás. Felérve kihelyeztük teszttárgyainkat: egy tábla csokoládét, felütöttünk egy tojást, valamint egy pohár csapvízbe hőmérőt helyeztünk. Vittünk magunkkal egy másik hőmérőt is, hogy mérjük a kinti hőmérsékletet. Kísérletünk 30 percig tartott, a tapasztalataink pedig a következőek voltak.

A maximális kinti hőmérséklet 45,3 fokig emelkedett, és nagyon gyorsan lecsökkent, amint felhők takarták el a napot. Senki ne tartózkodjon huzamosabb ideig a tűző napon! A pohár víz 39 fokosra melegedett fel félóra alatt. A csokoládé ugyan megőrizte eredeti formáját, de abszolút krémes lett. A vágyott tükörtojás nem készült el, de a sárgája összefonnyadt a nagy hő hatására.

Ezek a példák jól mutatják, hogy a kánikula milyen hatásokra képes. Mindenki óvakodjon a napfénytől 11 és 15 óra között, illetve fogyasszon sok vizet!


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera „háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook oldalát!


[related-post post_id="3940995"]

[related-post post_id="3941014"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában