Helyi közélet

2017.12.20. 08:00

Nemzetközi adatbázist készítenek a tudást szolgáltató cégekről

Miskolc - Az összegyűjtött adatokat elérhetővé teszik, március végére lesz elérhető a lista.

Miskolc - Az összegyűjtött adatokat elérhetővé teszik, március végére lesz elérhető a lista.

Határokon átnyúló innovatív szolgáltatások portfóliója néven a közelmúltban indult egy nemzetközi projekt, amely a besztercebányai, a kassai, a Nógrád-, a Heves- és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kereskedelmi és iparkamarák (BOKIK) együttműködésén alapul.

A projekt október 1-én indult, és 2019. január 31-ig tart. Mindezt dr. Szécsiné Bányai Ilona, a BOKIK gazdaságfejlesztési és nemzetközi kapcsolatok szakigazgatója mondta el keddi sajtótájékoztatóján.

30-50 ilyen szolgáltató lehet megyénként." Dr. Szécsiné Bányai Ilona

Tematikus workshopok

– A projekt célja amellett, hogy a térség kamarái közti együttműködést erősíti, a helyben lévő tudásszolgáltatók összegyűjtése egy adatbázisba, amelyet a vállalkozók könnyen elérhetnek – sorolta a szakigazgató. Valamint tematikus workshopokat is szervezünk majd.

Dr. Szécsiné Bányai Ilona elmondta, feltérképezik azokat a szervezeteket, cégeket, amelyek tudásszolgáltatást végeznek, mint például a Miskolci Egyetem, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft., vagy éppen a FUX Zrt. Úgy vélik, 30-50 ilyen szolgáltató lehet megyénként.

Az összegyűjtött adatokat elérhetővé teszik, interneten, telefonon is könnyen használhatják a cégek, de nyomtatott formában is kiadják. Várhatóan március végére lesz meg a szolgáltatók ilyenfajta listája.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában