Helyi közélet

2017.09.11. 16:06

Aranykonfirmáció Perkupán

Perkupa - Hagyományt teremtenének az Elszármazott Reformátusok Napjával.

Perkupa - Hagyományt teremtenének az Elszármazott Reformátusok Napjával.

A közelmúltban rendezték meg a Perkupai Református Családi Napot és az Elszármazott Reformátusok Napját. A rendezvényt aranykonfirmáció és családi programok tették felejthetetlen élménnyé.

A programot a helyi református egyházközség szervezte, a lelkész házaspár, Kölönte Sándorné Sajtos Ibolya és Kölönte Sándor célja az első alkalommal megrendezett aranykonfirmációval, hogy hagyománnyá váljon, ennek köszönhetően pedig évről évre visszatérjenek a településről elszármazottak és találkozhassanak egymással.

Emlékezés, családi program

A nap délelőtt ünnepi istentisztelettel kezdődött, majd ezt követte aranykonfirmációs megemlékezés. De nem csak az ötven évvel ezelőtti konfirmálásra, hanem a település egykori lelkipásztorairól is megemlékeztek: a templom bejáratánál ezentúl fekete márványtábla őrzi a nevüket, melyet Mészáros János, a gyülekezet egykori tagja ajánlott fel.

Az avatás után közös ebédre és kötetlen beszélgetésre vártak mindenkit a parókia udvarán és elindulhatott a családi program. Az Abaújvári Bábcsoport előadása inkább a kicsiknek, míg a Miskolci Musical- és Dalszínház műsora a nagyoknak kedvezett, de ugrálóvárral és kézműves foglalkozással is várták a családokat, miközben megnyitották Tompa Mihály református lelkész, költő életét bemutató kiállítást is.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában