Helyi közélet

2017.07.02. 19:14

Drogellenes nap Miskolcon: „Függj az élet jó dolgaitól…”

Miskolc - Főként a fiatalokat várták a nemzetközi kábítószer-ellenes világnap programjára.

Miskolc - Főként a fiatalokat várták a nemzetközi kábítószer-ellenes világnap programjára.

Hétfőn a nemzetközi kábítószer-ellenes világnapon délután a Bársony János utcai zöld területen színes sport- és szabadidőprogramokkal várták a miskolci fiatalokat. A rendező Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata szándéka az volt, hogy a játékos, látványos akciókkal felhívják a fiatalok figyelmét a drogfogyasztás veszélyeire és persze egyfajta alternatívát adjanak a szabad­idő hasznos eltöltésére.

Légy erős!

Ezt sugallta a rendezvény címe: „Légy erős! Testben és lélekben…”, de a mottóul választott jól megjegyezhető mondat is: „Függj az élet jó dolgaitól!” Mint ismert, a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26-a óta jegyzik.

A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Nálunk, Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.

Mozgás és tanácsadás

A Bársony János utcai sportparkban délután 3 órától már várták a miskolci fiatalokat. Az egyetemi kosárlabdacsapat nyilvános edzést tartott, amelybe bevonták a sportág iránt érdeklődőket. Lehetőség nyílt streetballozásra is. Természetesen a mozgási lehetőségeken túl voltak ingyenes egészségfelmérések, tanácsok hangzottak el a tudatos táplálkozásról, a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának hasznosságáról és a drogok káros hatásairól, a kábítószer-fogyasztás megelőzéséről is.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában