Helyi közélet

2017.05.28. 14:10

Vidám volt a boros, zenés szántói Ivó Nap

Abaújszántó - Hűs pincék zamatos borait kóstolhatták az elmúlt héten a vendégek Abaújszántón.

Abaújszántó - Hűs pincék zamatos borait kóstolhatták az elmúlt héten a vendégek Abaújszántón.

Az elmúlt hétvégén 16. alkalommal rendezték meg Abaújszántón az „Ivó Nap, Nyitott Pincék Napja rendezvényt”. A délután 2 órakor kezdődő rendezvényt Sáfián Ádám polgármester és dr. Hörcsik Richárd, országgyű­lési képviselő nyitotta meg. A tavalyihoz hasonlóan ismét két nagyszínpadon és 20 nyitott pincében várták a szervezők a szórakozni vágyókat, tudtuk meg Gyöngyössy Andreától, az abaújszántói Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjétől.

Koncertek

Ezúttal is bőven lehetett válogatni a zenei műfajok közül. Csak hogy néhány nevet említsünk: a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek operett-előadása, a Hegyalja Folk zenekar műsora, a Ciráda, Szűcs Gabi és a Stereo Swing, valamint a Jam Republic Cover Band élő koncertjei színesítették a napot. A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola és az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola néptánccsoportjainak gyönyörű néptánca, a Sivák Barnabás Népdalkör, a Fügödi Férfi Dalárda és a Tállyai Nefelejcs Népdalkör népdalcsokrai, a pincéknél pedig folyamatos koncertek szórakoztatták a közönséget.

Nem éheztek

Éhen biztos, hogy nem maradt senki, hiszen az önkormányzat sátránál több üstben készültek a finomabbnál finomabb ételek, a fesztiválutcában pedig több büfé is várta a hegyaljai borok után megéhezett vendégeket, sorolta a gazdag programot Gyöngyössy Andrea.

ÉM


A „kellemest a kellemessel” is össze lehetett kötni Abaújszántón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában