Helyi közélet

2017.01.20. 09:14

A leeső jégtáblák okozhatnak gondot megyénkben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még mindig vannak lezárt útszakaszok megyénkben a hóátfúvások miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Még mindig vannak lezárt útszakaszok megyénkben a hóátfúvások miatt.

Az időjárási körülményekre való tekintettel, a kialakult hóakadályok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében oldalzártánk idején négy útszakaszt tartottak lezárva: a kis forgalmú Vilmány -Fony, a Pere-Abaújszántó, a Gesztely-Újharangod és a Szentistvánbaksa-Megyaszó összekötő utakat. Csakúgy, mint az elmúlt napokban, Miskolc, Szikszó és Nyékládháza térségében továbbra is nagyon erős szél fúj, ami hóátfúvásokat okoz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt is tudatta lapunkkal, hogy csütörtökön a 37-es főúton Gesztely és Szerencs között a hóátfúvások és az erős szél miatt a rendőrök az üres pótkocsis szerelvényeket csak akkor engedték tovább, ha a ponyvát leveszik a járműről.

Kiszabadultak

A leesett 30, esetenként 40–50 centiméternyi hó miatt továbbra is arra kéri a társaság a szabadban álló ponyvás és dobozos tehergépjárművek tulajdonosait, hogy azok tetejét indulás előtt feltétlenül hó- és jégmentesítsék, ugyanis ha útközben a menetszél a tetőn maradt, jéggé fagyott táblákat felszakítja, azok a pályatestre esnek, ezzel a mögöttük haladó járműben utazóknak balesetet, akár életveszélyt okozhatnak. A közlekedőknek érdemesebb a kamionok mögött haladva nagyobb követési távolságot tartani.

Információnk szerint ugyanakkor a Gesztely és Újharangod között elakadt kamionokat és személyautókat kiszabadították a megyei katasztrófavédelem munkatársai, és nem volt akadálya annak sem, hogy az újharangodi gyerekek csütörtökön eljussanak a gesztelyi iskolába – ez utóbbit érdeklődésünkre Simon István, Gesztely polgármestere is megerősítette.

ÉM-JLI


Az időjárási körülményekre való tekintettel, a kialakult hóakadályok miatt négy útszakaszt tartott lezárva a Magyar Közút Zrt. szerdán a megyében. Kollégáink Gesztelynél jártak, és megtapasztalták, milyen is az a hóátfúvás. Konklúzió: le a kalappal a hómunkások előtt.

A hófúvások elleni hatékony védekezés hóvédő erdősávokkal lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában