Helyi közélet

2016.11.07. 08:44

Deteki állatkínzás: A tüntetés elmaradt, a tárgyalás nem

Detek, Encs - Hétfőn reggel 8 órától folytatódik az Encsi Járásbíróságon a Deteken történt állatkínzás miatt K. I. és társa ellen folyamatban lévő büntetőügy tárgyalása tanúk kihallgatásával. Az ügyben akár befejezés is várható, azaz megszülethet az elsőfokú ítélet.

Detek, Encs - Hétfőn reggel 8 órától folytatódik az Encsi Járásbíróságon a Deteken történt állatkínzás miatt K. I. és társa ellen folyamatban lévő büntetőügy tárgyalása tanúk kihallgatásával. Az ügyben akár befejezés is várható, azaz megszülethet az elsőfokú ítélet.

A vádirat szerint – és mint beszámoltunk a történtekről – a két fiú Beretről Detekre hazafelé biciklizve találtak egy kistestű kutyát az út mellett. Az állatot a közeli patakpartra vitték és egy szerszámnyéllel agyonütötték. A barbár cselekményről telefonnal videofelvételt is készítettek, amely – valamilyen úton-módon – az internetre is felkerült. Ennek nyomán kezdődött el – állatkínzás bűntette miatt – a rendőrségi eljárás is a két fiatalember ellen.

Állatvédők a „deteki ügy” kapcsán is többször felemelték a hangjukat a büntetési tételek szigorítása érdekében. Most a bírósági tárgyalás idején az Encsi Járásbíróság épülete előtt terveztek egy békés tüntetést, ami végül elmaradt.

Az állatvédők közleménye:

Sajnos nagyon kevesen jelezték, hogy eljönnének, ami betudható a nagyon korai kezdésnek, a nagy távolságnak. Nem szeretnénk ha a helyszínen megjelenő sajtó képviselői 5-10 fős tüntetésről adnának beszámolót és nem kívánunk játszani az encsi rendőrség idejével sem.

Az a 20 fő, aki jelezte, hogy ott lesz a tüntetésen, végig követheti a fejleményeket a tárgyalóteremben, ezért ha módjukban áll utazzanak le a tárgyalás helyszínére.

Megértésüket köszönjük!


Videó: Megbánta a borsodi fiú, hogy agyonverte a kiskutyát

Detek, Encs - Megbánta az állatkínzást - ezt mondta a deteki alpolgármester fia, aki a vád szerint még tavaly nyáron brutálisan agyonvert egy kiskutyát. Barátja mindezt videóra vette, ami az internetre is felkerült.

 

Agyonverték a kiskutyát Deteken, de csak segíteni akartak rajta…

Encs, Detek - A fiúk nem tagadják tettüket, de lényegében nem tartják bűnösnek magukat.

 

 

Brutálisan verték agyon a kiskutyát deteki fiatalok

Miskolc, Detek - Vádat emeltek az állatkínzó – a brutális jelenetet videóra vevő – két deteki fiatal ellen. Felfüggesztett börtön és javítóintézet járhat.

 

 

„Ez nem etnikai és nem politikai kérdés...”

Encs, Detek, Miskolc - Állatvédők tüntettek az egy kutyát agyonverő deteki fiatalember háza előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában