Helyi közélet

2016.10.23. 22:17

Térkőburkolatot kap a központi csomópont Bükkábrányban

Bükkábrány - Felújítják a központi csomópontot Bükk­ábrányban, egyúttal bővítik is a község főterét.

Bükkábrány - Felújítják a központi csomópontot Bükk­ábrányban, egyúttal bővítik is a község főterét.

Az önkormányzat kormányzati forrásból nyert 4,3 millió forintot a Mátyás király utca és a Petőfi utcák kereszteződésének felújítására, újra­aszfaltozására, de időközben megváltoztak a tervek, s végül térkőburkolatot kap a csomópont, 1100 négyzetméterrel bővítve így a főtér területét. Az elmúlt napokban meg is kezdődtek a munkák, egyebek közt vízvezetéket is cseréltek a helyszínen, s a terület vízelvezetését is átépítik.

– A pályázat finanszírozása ötvenszázalékos volt, tehát ugyanekkora saját erőt kellett biztosítanunk – mondta Szalai Szabolcs polgármester. – Bár eredetileg aszfaltozni szerettünk volna, végül azért döntöttünk a térkő mellett, mert azt könnyebb rendbe tenni. Időközben kiderült ugyanis, hogy a következő években kiépülhet a szennyvízcsatorna-hálózat Bükkábrányban és öt környező településen, erre már el is különítettek 3,2 milliárd forintot a kormányzati tartalékból. A tervezés megkezdődött, az engedélyeket jövőre kaphatja meg a beruházás, amely 2018-ra fejeződhet be.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában