Helyi közélet

2016.10.04. 14:23

Az ősz ízeit kóstolhatták Nyékládházán

Nyékládháza - Nyolcadik alkalommal köszöntötték az őszt a ládházi Csemeteparkban.

Nyékládháza - Nyolcadik alkalommal köszöntötték az őszt a ládházi Csemeteparkban.

Idén is nagy sikerrel rendezte meg a Búzavirág Nyugdíjas Klub az önkormányzat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága támogatásával az Ősz ízei című programot. A hagyományoknak megfelelően most is egy élelmiszerfajtát állítottak a középpontba, amivel az ételek készültek, méghozzá a tököt. Így a kilátogatók megkóstolhattak különleges szendvicseket, süteményeket, amelyekben a tök is szerepelt alapanyagként, de volt töktócsni és számtalan egyéb finomság, ahogy a rendezvény díszítésében is nagy szerepet kapott a kedvelt őszi zöldség.

Persze nem volt hiány programokban sem, a szépkorúak, az iskolások és a Nyékládházi Gyermekkórus is színpadra lépett. De volt bohóc, operettslágerek és musical is, ahogy a mulatós sem maradt el, amelyet a rendezvény sztárvendége, a Kredenc együttes szolgáltatott. Keresték a város legerősebb emberét is, a sportprogramokon Repka Attila olimpiai bajnok birkózót is vendégül látták.

A nyarat búcsúztatták

De a nap folyamán gyermekprogramok, pálinkamustra, jövendőmondás, helyi termékek bemutatója, vásár és retro zsíros kenyér party is várta a látogatókat. Akik közt ott volt a Nyékládháza lengyel testvérvárosának, Chrzanownak a delegációja is.

– Ez egy nyarat búcsúztató, szüret előtti rendezvény, amelynek úgy állítjuk össze a programját, hogy a kicsiktől az idősebbekig mindenki jól érezhesse magát. Idén először kétnapos lett az Ősz ízei, hiszen szombaton a programhoz kapcsolódott az Egry-Szepessy kastély megnyitása is – tájékoztatott Urbán Sándorné polgármester.

A kastély megnyitása nemcsak azért fontos a város számára, mert az egyetlen műemlék épülete, hanem azért is, mert az elmúlt években nem a funkciójának megfelelően használták. Most a kultúrának adhat teret, egy állandó helytörténeti kiállítás mellett Nyékládháza művészei mutatkozhatnak be falai közt.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában