Helyi közélet

2016.10.23. 18:45

Az Év autója – Egy hibrid újdonság végzett az élen a sportautóknál

Miskolc – Sportautó kategóriában a szavazást a Honda NSX nyerte meg.

Miskolc – Sportautó kategóriában a szavazást a Honda NSX nyerte meg.

Magyarországon egyelőre nem forgalmazzák a Honda legújabb sportautóját, de egyébként sem számíthatunk arra, hogy túl sok suhan majd belőle az utakon, hiszen napi 6-7 darabban limitálták a gyártását a Hondánál. Ez azonban nem akadályozta meg a szavazókat abban, hogy az év sportautójává válasszák.

– Mindig is ikonikus autó volt az NSX, az új autó pedig méltó az elődökhöz. Miközben egy ízig-vérig sportautóval állunk szemben, elegan­ciát is sugározza magából – mondja Králl Tibor, az Univer-Car Kft. értékesítési vezetője, akivel a siker titkát próbáltuk megfejteni.

Persze nem csak a külsejével hódít a sportautó, Králl Tibor kiemeli a kezelhetőséget és vezethetőséget, amivel a Honda magasra tette a mércét. Újdonság az NSX-nél, hogy nemcsak négykerék-meghajtású, de hibrid is. A 3493 köbcentis löke­ttérfogatú, V6 biturbós motor munkáját három – két 36 és egy 47 lóerős – villanymotor segíti, kettő a két első keréken, egy a hátsókon dolgozik. A hajtást egy kilencfokozatú, dupla tengelykapcsolós automataváltó köti össze, a rendszerteljesítmény – a hátsó villanymotor nélkül – 573 lóerő, ami 307 kilométeres óránkénti sebességig képes gyorsítani az egyébként 1725 kilogrammos kasznit.

– Ez a teljesítmény az élmezőnyben tartja az NSX-et, méltó versenytársává téve az Audi R8-nak és a Ferrari 458 és 488-as szériájának – tette hozzá.

A vezérlési rendszer négy különféle működési üzemmódot kínál fel a Dynamic Mode Control üzemmódkapcsolónak köszönhetően. Csendes üzemmódban csak az elektromotorok dolgoznak, így teljes csendben lehet rövidebb távokat megtenni. Sport­üzemmódban már odapörköl a V6-os is, míg a sport+-ban a DCT váltó gyorsabb és magasabb fordulaton kapcsol. A negyedik, tracküzemmódban a sporthibridrendszer teljes kapacitással dolgozik, igazi versenyélményt biztosítva azoknak, akik a 180 ezer eurós árat kifizetik érte.

ÉM-HI


Miskolc – Öt héten át kerestük nyolc kategóriában a kedvenc modelleket.

 

Használt eladó Honda Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén, minősített kereskedőktől, a linkre kattintva érhető el. JóAutók.hu – biztosra veheted!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában