Helyi közélet

2016.09.29. 15:56

Torinóban tanácskoztak a bortermelő régiók

Torino - Az AREV, vagyis a Bortermelő Régiók Európai Gyűlése az elmúlt hétvégén Torinóban, a Terra Madre Salone del gusto marketingtermék-kiállítás és vásár keretében tartott UNESCO munkacsoport ülést.

Torino - Az AREV, vagyis a Bortermelő Régiók Európai Gyűlése az elmúlt hétvégén Torinóban, a Terra Madre Salone del gusto marketingtermék-kiállítás és vásár keretében tartott UNESCO munkacsoport ülést.

A rendezvényen Borsod-Abaúj-Zemplén képviseletében részt vett Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Kovács János, megyei főjegyző.

Részletesen bemutatta

A hivatalos program péntek este UNESCO munkacsoport-­megbeszéléssel indult, amelyet hivatalos vacsora követett. Szombaton megtekintették a házigazda Piemont régió standját. A világörökségi szőlőművelés című kerek­asztal-beszélgetésen Török Dezső vetítéssel egybekötött előadásában részletesen bemutatta Tokaj-Hegyalját. Délután az Extrém szőlőművelés – meredek vidékek és szigetek szőlői workshopon vett részt a megyei delegáció, illetve megtekintették a Terra Madre Salone del gusto kiállítást és a vásárt.

A rendezvény kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy megyénk képviselői európai borászati szakemberekkel tanácskozzanak, illetve a tokaj-hegyaljai szőlőművelés és borkészítés jellegzetességeit bemutassák. Természetesen arra is lehetőség volt, hogy a külföldi vendégek megkóstolják a tokaji borokat.

A nagyszabású piemonti nemzetközi vásárt a helyi agrártermékek népszerűsítésére, a fenntartható mezőgazdasági termelés, a megfontolt fogyasztást propagálására hozták létre. Az árubemutatók mellett szakmai tanácskozásokat is rendeznek. A különleges, európai borokat bemutató és népszerűsítő programjával az AREV első alkalommal volt részese a Terra Madre Salone del gustonak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában