Helyi közélet

2016.08.09. 14:53

Mára nyékládházinak érzi magát

Nyékládháza - „Nemcsak elismerés, hanem inspiráció arra, hogy még tegyek a városért.”

Nyékládháza - „Nemcsak elismerés, hanem inspiráció arra, hogy még tegyek a városért.”

Egy igazán különleges produkció következik: Nyékládháza város dala – konferálták fel a nyékládházi városnapon Berecki Zita szerzeményét. A Reményi Ede Zeneiskola Nyékládházi Tagiskolájának pedagógusa direkt erre az alkalomra írta a zenét és annak szövegét, amit a város gyermekkórusa, az Őszirózsa Népdalkör és az intézmények dolgozói közösen adtak elő.

– 2007 szeptemberében kerültem a nyékládházi iskolába, és azóta nagyon megszerettem a várost, ma már annyi szállal kötődöm Nyékládházához, hogy igazából nyékládházinak érzem magam – kezdte Berecki Zita. – A diákoknak szolfézst, zongorát tanítok, illetve vezetem az énekkart.

A város dala hálából született, Zita ugyanis azt érezte, köszönettel tartozik a városnak. „Tavaly Pro Urbe díjban részesítettek, és úgy gondoltam, ez nemcsak elismerés, hanem inspiráció arra, hogy még inkább tegyek a városért. Azt vallom, ha az ember munkáját elismerik, utána sem ülhet a babérjain, hanem valamilyen módon meg kell azt hálálnia. Nálam így jött az ötlet, hogy megírom Nyékládháza dalát. A zenéjét és a szövegét is én írtam” – sorolta Zita.

Elmondta, fantasztikus élmény volt, amikor a város fiataljai, idősei együtt énekelték a dalt.

Miről szól Nyékládháza dala? – kérdeztük. „Figyeltem a város jelenét, láttam, ahogy épül, szépül Nyék. Utánaolvastam a múltjának, történetének. Igazából a dal Nyékládháza múltját, jelenét, jövőjét énekli meg” – válaszolta.

ÉM-NSZR

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában