Helyi közélet

2016.08.14. 18:12

A Zempléni Fesztivál 25 éves jubileuma

Sárospatak - Pénteken este hivatalosan is kezdetét vette a sárospataki Rákóczi-várban a 25. Zempléni Fesztivál.

Sárospatak - Pénteken este hivatalosan is kezdetét vette a sárospataki Rákóczi-várban a 25. Zempléni Fesztivál.

Turjányi Miklós fesztivál­igazgató köszöntőjében elmondta, minden fesztivál életében jelentősek a jubileumok, nincs ez másként a Zempléni Fesztivál esetében sem, amelynek életében volt olyan időszak, amikor kétséges volt a folytatás, mégis sikerült életben tartani a rendezvényt.

– Ez nem csak egy fesztivál, ez egy különleges esemény – mondta ünnepi beszédében dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ez egész Zemplén ünnepe, és arra kérem a vendégeinket, mindenki vigye magával ennek a tájnak egy kis szeletét és térjen vissza jövőre.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere emlékeztetett arra, Zemplénben együtt van a táj szépsége, a jelentős történelmi múltja és a tokaji borok varázsa.

– Örömmel támogatom évről évre ezt a fesztivált, amely komoly minőséget, hatalmas értéket képvisel, hiszen itt olyan művészek lépnek rendszeresen színpadra, akik a világ bármelyik pódiumán méltán ünnepelt vendégek – mondta Balog Zoltán, aki kiemelt támogatásban részesítette az idei fesztivált.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában