Helyi közélet

2016.07.01. 13:24

Interjú: Katus Attila

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Katus Attila aerobik szakedző, életmód tanácsadó volt, aki mesélt miskolci élményeiről és életmód programjáról is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Katus Attila aerobik szakedző, életmód tanácsadó volt,

aki mesélt miskolci élményeiről és életmód programjáról is az olvasóknak.

Béres Szabi: Milyen miskolci emlékeid vannak?

Katus Attila: Bármikor szívesen jövök Miskolcra, hiszen sok barátot (is) adott már a város számomra és szurkolok is Miskolcnak, hogy folyamatos legyen a fejlődés, valamint az a műfaj amiben tevékenykedünk (fitness, egészséges életmód) minél nagyobb teret hódítson meg magának. Az mindenképp megfigyelhető, hogy remek rendezvények zajlanak a városban, szóval a nyitottság és az odafigyelés kifejezetten érezhető aminek nagyon örülök.

Béres Szabi: Milyen eddig az éved?

Katus Attila: Mindig nagyon aktív az életem. Készült is egy "KatusAktív" életmód program, amin sokat dolgoztam, így sikerült egy olyat összeállítanom, ami talán annyiban különbözik sok más programtól, hogy személyre szabott vagyis, ha az ember otthon kitölt egy kérdőívet, akkor tükörképet mutat a saját életére. Ezen keresztül tudjuk aztán értékelni az eredményeket, amiből pontosan meg lehet mondani ki, hogyan él. Szexualitás és higiénia kivételével mindent tudunk a személyről, illetve ő tud meg magáról mindent és ez a legfontosabb. Ha már tudjuk, hol hibázunk akkor bizonyos dolgokat meg lehet változtatni odafigyeléssel. Egyre inkább érték és nem divat a testmozgás, ami érezhető a közösségi médiában, ahol már nem a dohányzó,hanem a sportoló embereket látjuk lefotózva... Abban bízom, hogy a jövőben egyre többen ismerik fel a testmozgás fontosságát és tesznek az egészségükért.

Béres Szabi: Szigorú vagy önmagaddal szemben?

Katus Attila: Az vagyok. Próbálom az élet minden területén kihozni magamból a maximumot.

Béres Szabi: Az aerobik mellett más sportolsz még?

Katus Attila: Szeretek Focizni,valamint télen síelek, snowboardozok, egy szezonban többször is megyek két-három napra. Nyáron leköltözünk a Balatonra, ahol szintén sok sportolási lehetőségem van, többek között kerékpározás, úszás. Minden lehetőséget kihasználok, de nem vagyok fanatikus. Van, hogy minden nap vagy minden másnap edzek. Szerencsés vagyok, mert nekem a sportolás, az edzés a munkahelyemen adott.

Béres Szabi: Tervek?

Katus Attila: Nyáron picikét próbálok visszavenni a lendületből, sokat sportolni, átgondolni a

dolgaimat és készülni az őszre.

Béres Szabi: Köszönöm Attila, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában