Helyi közélet

2016.06.19. 19:08

Borsodi tapasztalatcsere a megyei főkapitányságon

Miskolc - Bűnmegelőzési szakmai napot tartottak a főkapitányságon.

Miskolc - Bűnmegelőzési szakmai napot tartottak a főkapitányságon.

Szakmai napot rendeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság áldozatvédelmi felelőseinek, valamint D.A.D.A. (A Rendőrség Biztonságra Nevelő Iskolai Programja) oktatóinak.

A résztvevők az áldozatsegítéssel összefüggő rendőri teendőkről és a különleges bánásmódot igénylő sértettekre vonatkozó feladatokról kaptak tájékoztatást Jenei Károly r. alezredes áldozatvédelmi referenstől, továbbá az Igazságügyi Hivatal munkatársa „A rendőrség által nyújtott tájékoztatás hatékonyságának növelése az áldozatsegítő szolgálat által biztosított támogatási lehetőségekről” készült protokollt ismertette.

A résztvevők ezt követően bűnmegelőzési bemutató órát tekintettek meg a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola 5. osztályában Vinczéné Kárpátfalvi Erika r. őrnagy megyei koordinátor szervezésében. Az órán a gyerekek interaktív módon gyűjtötték össze a nyáron rájuk leselkedő veszélyeket, melyeket rejtvények segítségével oldottak meg. Hasznos információkat kaptak a szabadidő eltöltéséről, majd tulajdonságokat választottak ki a barátválasztáshoz. Kisfilmet néztek meg a fürdőzés és a szabadtéri vizek veszélyeiről. Az óra végén játékos kérdések formájában ismételték át az órán elhangzott jó tanácsokat.

„Ne feledjük szeptemberben mindenkit visszavárnak!” mottóval távoztak a gyerekek az óráról.

A résztvevő oktatók a megszerzett ismereteket, tapasztalatokat a saját előadásaikban oktatói munkájukban hasznosíthatják, ezzel is sikeresebbé téve bűnmegelőzési munkájukat.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában