Helyi közélet

2016.05.04. 10:12

Pénteken a jókedv az Avasra költözik

Miskolc - Pénteken este Takáts Eszterrel nyit, majd valamikor szombaton éjfélkor Sziámival búcsúzik az V. Borangolás.

Miskolc - Pénteken este Takáts Eszterrel nyit, majd valamikor szombaton éjfélkor Sziámival búcsúzik az V. Borangolás.

„Csókolom! Mióta van zárva ez a hely?” – mutatok az egykor menő vendéglátóipari egység felé a Kisavason. „Úgy emlékszem, aranyos, tízmillió! 10 millió forint” – válaszolja az idős hölgy a másik oldalról, majd elmondja, hogy 20–25 éve volt jó, mert akkor mindenütt fiatalok voltak, akik ide jöttek fel „csapatostul” szórakozni. A kis borház erkélyének rácsain kilógnak a kezei, ahogy magyaráz. „Majd innen nézem a borfesztiválra jövőket” – mondja.

A hangulatot a zenekarok adják majd az Avason. Némedi Varga Zoltán

Ha nem is borfesztivál –ahogy a hölgy mondja – , hanem sokkal jobb, a Borangolás várja az érdeklődőket. Az eseményre láthatóan készül a város és a pincetulajdonosok, hiszen tegnap az útvonalak le voltak kaszálva, a szemetet pedig folyamatosan szállították.

– Pénteken kezdünk az avasi templomban este 7 órától Takáts Eszter koncertjével – ezt már Némedi Varga Zoltán, az esemény főszervezője mondja lapunknak. – Körülbelül 600 fő befogadására alkalmas a templom, de 400 fő az ideális. Takáts Eszter dalainak nagyon jó szövegei vannak, olyan hangzás lesz, ami tökéletes a templomban is: gitár, ének, szájharmonika, basszusgitár, szólógitár. A belépés ingyenes.

40 borászat érkezik

Szombaton délben kezd az V. Borangolás. A tapasztalatok szerint délután 2-től kezdenek el jönni az emberek. Megtudjuk: 35–36 helyszínen 40 borászat lesz jelen, ráadásul a kezdetektől fogva 25 zenekar lép fel.

– Nem minden pincében van zenekar: van, ahol egy pincénél, van, ahol több pincéhez tartozik egy mozgó zenekar. Ők nagyon fontosak, mert a hangulatot ők adják, és a jazztől kezdve a folkzenéig nagyon sok fajta zene lesz hallható – magyarázza Némedi Varga Zoltán. – 16 vendéglátóhelyünk lesz, és egy-egy gyermek játszókert a Palóczynál, míg a Borókás Népi Játszóháznak lesz egy játszóudvara a Papszer utca 2-nél. Elvileg 8-ig tart a rendezvény, de az emberek nyilvánvalóan szeretnének még ezután is a pincesoron maradni, erre vannak a lecsengető mulatságok 3 helyszínen: az Avasi Bormúzeumban, az Avas Kapujában a Palóczy-emlékműnél és a Dűlő étterem udvarán lépnek fel zenekarok este 10 óráig.

Az egész este zárása 22 órától majdnem éjfélig a Bormúzeumban történik, ott Sziámi és barátai játszanak majd.


(Kattintson a képre a teljes méretért!)


Indulás – három helyről

Három borindulópont lesz: az egyik a Palóczynál (ez a Nagyavas borindulópontja), a másik a Palacsintaház (a Mélyvölgy borindulópontja), a Kisavasnál pedig a Székelykertnél lesz.

Ezeken a borindulópontokon lehet fesztiválpoharat venni 600 forintért. A borindulópontokon mindenki kap a poharába hegyaljai-tokaji indulóbort, illetve térképet, de lesznek pohárárusok is.

Ami újdonság még, hogy készül egy applikáció is, amelynek segítségével a térkép szintén elérhető lesz.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában