Helyi közélet

2016.04.13. 13:30

Elképesztő magyar siker: közönségdíjat nyert a galyatetői kilátó

Elhozta a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum.

Elhozta a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a nemrégiben felújított Galyatető kilátó hatalmas népszerűségnek és szakmai elismerésnek örvend, ráadásul még nemzetközi babérokra is tör. Az épületet idén beválasztották az egyik legrangosabb nemzetközi építészeti díj ötös rövid listájára. A Wall Street Journal, a Webbys és az Architizer által alapított Architizer A+ díjra a renováció kategóriájában jelölték a kilátót.

Szerdán kihirdették az awards.architizer.com oldalon az építészeti verseny végeredményét: a Nartarchitects által megtalált Galyatető kilátó Architizer A+ közönségdíjat nyert. A szavazás során 400.000 voks érkezett a több mint 95 ország jelöltjeire. A kilátó két amerikai és két kínai épületet maga mögé utasítva toronymagasan győzedelmeskedett kategóriájában.

A napokban lett kész az a remek kisfilm, melyben a három készítő, Pogonyi Dávid, Pogonyi Csongor és Kakuk Péter a galyatetői kilátót és turistacentrumot mutatják be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában