Helyi közélet

2016.01.26. 11:02

Milyen jogok?

<em>A számozott utcákat érintő telepfelszámolással kapcsolatban már több esetben született elmarasztaló döntés a miskolci önkormányzattal szemben</em>. <strong>Szántó Rita jegyzete</strong>.

A számozott utcákat érintő telepfelszámolással kapcsolatban már több esetben született elmarasztaló döntés a miskolci önkormányzattal szemben. Szántó Rita jegyzete.

Ennek ellenére persze mindig az a válasz a hivatal részéről, folytatják a munkát, őket ugyan nem állítja meg semmilyen határozat, semmilyen tiltakozás. És egyébként is 35 ezer támogató aláírásuk van a miskolciaktól, hogy fel kell számolniuk a nyomortelepeket.

Valóban teszik is a dolgukat, hiszen mire a fővárosi bíróság döntött, hogy az Emberi Bánásmód Hatóság (EBH) tavaly nyári határozatát mégis végre kell hajtania Miskolcnak, addigra már szinte nincs is mit betartani, betartatni. A számozott utcákból ugyanis többen már elköltöztek, több épületet is elbontottak. Persze ettől még nem lett kevesebb a szegény, nem tűnt el a nyomor, valójában még a telep sem. Inkább csak átalakult, elköltözött.

De nem csak ez a probléma. Sokkal inkább az, hogy a számozott utcán élők gondjait hajlamosak vagyunk kisebbségi kérdésként és nem emberjogiként kezelni. Hajlamosak vagyunk leegyszerűsíteni: úgy se fizetnek, lerombolják a házaikat, hát menjenek is ki belőle, meg egyébként se rontsák a városképet. Hát kimennek, sőt már sokan ki is mentek. Hogy mi lett velük? Úgy tűnik, ez 35 ezer embert biztos, hogy nem érdekel. Engem igen, de úgy tűnik, kisebbségben vagyok, amikor az emberi jogokról van szó.


Miskolc - Elutasította a miskolci önkormányzat keresetét a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Erről tájékoztatta az Észak-Magyarországot Muhi Erika, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) elnöke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában