Pert vesztett Miskolc a számozott utcákkal kapcsolatban

Akt.:
Pert vesztett Miskolc a számozott utcákkal kapcsolatban
Miskolc – Elutasította a miskolci önkormányzat keresetét a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Erről tájékoztatta az Észak-Magyarországot Muhi Erika, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) elnöke.

Mint ismert: tavaly júniusban, az Egyelő Bánásmód Hatóság (EBH) az általa lefolytatott vizsgálatának eredményeként ötszázezer forintra bírságot szabott ki Miskolc Önkormányzatára. AZ indok az volt: a számozott utcákban élő embereket a városrész telep-felszámolási programjában hátrányosan megkülönböztette. Az EBH egyben arra is kötelezte az önkormányzatot, hogy az érintetteknek megfelelő lakhatási körülményeket biztosítson. A Hatóság döntésével arra is kötelezte a Megyei Jogú Város Önkormányzatát, hogy 2015. szeptember 30-ig dolgozzon ki intézkedési tervet arra, hogy a telepfelszámolást következtében korábban már hajléktalanná vált, vagy az intézkedés alá eső személyek emberhez méltó lakhatási feltételeinek biztosítása érdekében milyen konkrét lépéseket kíván tenni. Kötelezték az önkormányzatot arra is, hogy az EBH határozatát 90 napra az önkormányzat internetes oldalán megjelentessék.

Miskolc önkormányzata felülvizsgálatot kért az EBH döntésével kapcsolatban, és a határozat felfüggesztését kérte. A bíróság hétfőn döntött: elutasította a miskolci önkormányzat kérelmét. A határozat jogerős.

ÉM-NSZR

roma_demonstracio-650x435
hirdetés


hirdet�s