Helyi közélet

2015.11.21. 19:37

Interjú: Hujber Feri

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Hujber Ferenc színész volt, akit többek között a "Valami Amerika" című filmben is láthatott a közönség.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Hujber Ferenc színész volt, akit többek között a "Valami Amerika" című filmben is láthatott a közönség.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon Feri, milyen emlékeid vannak a városról?

Hujber Feri: Nagyon szeretem a miskolci közönséget, a miskolci színházat és anno színművészetis koromban még udvarolni is jártam Miskolcra, szóval mondhatni sokat lógtam a városban. De itt ettem életemben először korhely halászlét, amit azóta is nagyon szeretek, így ez a dolog is Miskolchoz köt. :)

Szabi: Ray Cooney - John Chapman Estére szabad a kecó, avagy A londoni szextett című előadást már másodjára állítjátok színpadra a Műhában, mit lehet róla tudnunk?

Hujber Feri: Végre megkaptam szerepálmomat, a lúzer férj személyében, hisz sokkal jobban szeretek karaktert játszani, mint mondjuk a hős szerepét. Több éve tart jó kapcsolatom a Bánfalvy stúdióval és nagyon megtisztelő volt, amikor felkértek erre az előadásra, vagyis "Philip Markham" szerepére. Egy országjáró darabról beszélünk, ami mindenhol teltházas és van olyan város (Győr), ahol már az ötödik bemutatónál járunk. Imádja a közönség, mi pedig szeretjük nagyon minden egyes percét játszani. A story pedig nem más, mint...

"A több éve nyugodt házasságban élő Philipnek teljesen felbolydul az élete, amikor egy szerető által írt levelet talál a nappalijában, feltételezhetően a feleségének címezve. Gyanakvását tovább növeli, hogy legjobb barátja Alistair, aki az élvezetek hajszolásának mestere, végül még jobban kibillenti főhősünket a megszokott kerékvágásból, ugyanis egyenesen a felesége utáni kémkedésre sarkallja Philipet. A probléma ott kezdődik, hogy Philip karrierje legnagyobb lehetősége előtt áll, és ennek érdekében kiegyensúlyozott, erkölcsileg sebezhetetlen, megbízható férj képében kellene mutatkoznia befektetője előtt. A küldetés nem tűnik egyszerűnek, mivel többen is csak pajzánkodásra használnák az ő nemrégiben felújított lakását. "

Szabi: Filmes fronton várható újdonság? Valami Amerika?

Hujber Feri: Jelenlegi életemben a filmezés teljesen üres dolog. Amikor egyfolytában filmeztem, hiányzott a színház, most pedig amikor a színház van előtérben, hiányzik a filmezés, de legjobban azt szeretném, ha egyik sem hiányozna... Valami Amerika? Van szó folytatásról de, hogy pontosan mikor azt még nem lehet tudni. Négy-öt év múlva én már biztosan nem fogom elvállalni a szerepet...

Szabi: One-Man Show?

Hujber Feri: Jók az információid Szabi, most csinálom életem legnagyobb darabját a "One-Man show-t, aminek bemutatója november 25-én lesz a Millenáris Teátrumban. A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hisz nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét alakítsa a színpadon, kendőzetlen őszinteséggel. A One-Man Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó életrajzi szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, nagyon intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc.

Szabi: Tervek?

Hujber Feri: Pihenni, pihenni, pihenni! :) Persze az előadások haladnak tovább, viszont decemberben picit nagyobb levegővételt is szeretnék beiktatni.

Szabi: További sikereket Feri!

Hujber Feri: Köszönöm Szabi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában