Helyi közélet

2015.10.15. 20:30

Presserrel turnézik Magdi

Miskolc - December 3-án Miskolcon, a Művészetek Házában lép színpadra a két zenész.

Miskolc - December 3-án Miskolcon, a Művészetek Házában lép színpadra a két zenész.

Ezen a turnén adják elő először Presser Rúzsa Magdinak írt új dalát, az Angyal mellettem címűt, mely kettejük közös koncertjének címe is lett.

Magdit 2006-ban ismerhettük meg a Megasztárban. Sokaknál egy tehetségkutató megnyerése egyenlő a pálya csúcsával. Ha meg is vetik lábukat a szakmában, sokkal feljebbre már nem jutnak. Magdinál viszont csak a pálya kezdete volt, és innen egyre feljebb vezetett az út. Jöttek az arany- és platinalemezek, különböző díjak és elismerések. Pedig hihetetlen nehézségek állták az érvényesülése útját. „Sokszor láttam kilátástalannak az életem. Családi gondok, az egész társadalmi helyzet… a zene jelentette ekkoriban az egyetlen vigaszt, belőle nyertem az erőmet, és idővel egy különös kapcsolatot alakítottam ki vele” – nyilatkozta Magdi. Szenvedését zenévé komponálta, kiénekelve magából fájdalmát, tehetetlen dühét.

A tehetségkutató után Presser Gábor zsűritag és Rúzsa Magdi útja nem vált szét, a tíz év alatt 21 alkalommal léptek fel együtt, és Presser írt három dalt Magdinak. Az „Egyszer” című dal sikere után megsokasodtak a felkérések kettejük fellépésére, így megkomponálták a közös előadást. Ezeken a koncerteken régi és új dalok váltják egymást, köztük olyanok is, melyeket Presser jóval Magdi születése előtt írt. Jegyek kedvezménnyel a Miskolci Kulturális Központban kaphatók.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában