Helyi közélet

2015.08.12. 15:46

Távozott tisztségéből az atlétikai referens

Miskolc - Nem egészen két év után váltak el a Miskolci Sportcentrum Kft. és Szász László útjai.

Miskolc - Nem egészen két év után váltak el a Miskolci Sportcentrum Kft. és Szász László útjai.

2013. augusztus 29-én nevezték ki a miskolci sportélet egyik fő irányító szervezetének első emberévé, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatójává Szász Lászlót, akit 2014. november 11-én atlétikai referenssé „fokoztak le”, a múlt héten pénteken pedig az utolsó munkanapját töltötte a cégnél.

Teljesítette vállalását

– Két hete megtörtént az átadás-átvétel, írásban és fizikailag is – mondta Szász László, majd hozzátette: – Amire korábban, az ügyvezető tisztségből történő távozásom után vállalkoztam, azt teljesítettem, az atlétikai centrum felépülését felügyeltem, a műszaki átadás-átvételeken túljutva az üzemeltetését beindítottam, a pálya megnyitó-, átadó-, avatóünnepségeit megszerveztem, levezényeltem. Nagyon szép és izgalmas időszakon vagyunk túl, a szerződésem július 31-ig szólt, és nem mondom, hogy nem vittem volna tovább szívesen az üzemeltetési feladatokat, és tettem is ez irányba lépést, de ebből nem lett semmi.

Ez utóbbival kapcsolatban megkérdeztük, hogy milyen lépés volt ez, amire Szász László ezt válaszolta:

– Egy hónappal ezelőtt eljuttattam a Miskolci Sportcentrum Kft. vezetéséhez egy tulajdonképpeni pályázati anyagot, amelyben jeleztem, hogy szerződésem lejárta után is szívesen dolgoznék az atlétikai pályáért, és hogy miként képzelem el ezt, hogy mit lenne célszerű annak érdekében tenni, hogy népes és magas színvonalú atlétikai élet folyjon itt. De a válasz az volt, hogy nem kívánják meghosszabbítani a szerződésemet. Ezt a döntést természetesen tiszteletben tartom, számomra az atlétika nem kenyér-kérdés, hanem örök szerelem. Lehet, hogy így most egy picit távolabbra kerülök tőle, de így több időm jut majd a vállalkozásom fejlesztésére. Ellen­drukker pedig sosem leszek, remélem, kívánom, hogy akinek a jövőbeni feladata lesz élettel megtölteni ezt a létesítményt, sikeres munkát végez majd.

ÉM-BCS


A részbeni utód

Szász László távozását követően, feladatátszervezés történt a Miskolci Sportcentrum Kft.-nél – válaszolta megkeresésünkre Illyés Miklós, a gazdasági társaság ügyvezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy három sportingatlan – a Miskolci Atlétikai Centrum, a Győri kapuban található ifjúsági pálya, a Szentpéteri kapui Honvéd Papp József SE néven ismert pálya – felügyelete, üzemeltetése tartozik majd a részmunkaidőben foglalkoztatott, sportmenedzseri diplomával rendelkező, korábbi újságíró, a nagyobb miskolci atlétikai versenyek (Barátság Maraton, Bükki Hegyi Maraton) főszervezőjének, Szűcs Istvánnak a hatáskörébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában