Helyi közélet

2015.06.21. 11:38

Görög álom

<em>Menekültáradat és bankcsőddel fűszerezett államcsőd veszélye – ezekről cikkez leggyakrabban a nemzetközi sajtó mostanság Görögországgal kapcsolatban, és bizony egyik sem jó hír a nyaralni készülő magyaroknak. Görögország továbbra is az egyik legkedveltebb úti cél honfitársaink körében – köszönhetően az utazási irodák széles kínálatának, amelyből ki-ki pénztárcája szerint válogathat, és többnyire mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.</em> Uri Mariann jegyzete.

Menekültáradat és bankcsőddel fűszerezett államcsőd veszélye – ezekről cikkez leggyakrabban a nemzetközi sajtó mostanság Görögországgal kapcsolatban, és bizony egyik sem jó hír a nyaralni készülő magyaroknak. Görögország továbbra is az egyik legkedveltebb úti cél honfitársaink körében – köszönhetően az utazási irodák széles kínálatának, amelyből ki-ki pénztárcája szerint válogathat, és többnyire mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Uri Mariann jegyzete.

A hírek azonban nem túl kedvezőek. Mások mellett Kos és Leszbosz szigetét is ellepték a menedékkérők, van, ahonnan már menekülnek a turisták. Ez azonban a kisebbik baj, hiszen Görögország nem szűkölködik szigetekben és nyaralóhelyekben. Csakhogy jelen helyzetben mindinkább elkerülhetetlennek látszik az államcsőd, s a görögök tömegesen veszik ki a pénzüket a bankokból. Tegnap pedig már azt lehetett olvasni, hogy hétfőn talán már nem nyitnak ki a bankok. Ha ez bekövetkezik, hoppon maradhatnak a rövidebb-hosszabb időre az országba érkező turisták. Mert ha nem visznek elegendő készpénzt magukkal, hiába a bankkártya, lehet, hogy nem tudnak majd pénzt felvenni. Pénz nélkül pedig csak álom marad az álomnyaralás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában