Helyi közélet

2015.05.24. 16:32

Küldjön hírt - Bérmálkozás Diósgyőrben

Miskolc - 2015. május 23-án a Diósgyőri Római Katolikus templomban Bérmálás tartottak, amelyet Palánki Ferenc egri segédpüspök szolgáltatott ki 14 fiatal számára.

Miskolc - 2015. május 23-án a Diósgyőri Római Katolikus templomban Bérmálás tartottak, amelyet Palánki Ferenc egri segédpüspök szolgáltatott ki 14 fiatal számára."A katolikus egyházban a bérmálás olyan szertartás, melynek során kézrátétel vagy felkenés útján közvetítik a Szentlélek ajándékait a bérmálkozó számára. A bérmálás rendes kiszolgáltatója a püspök. A szentséget általában ő szolgáltatja ki, hogy ezáltal is világosan utaljon a Szentlélek első kiáradására pünkösd napján. Mert az apostolok adták át kézrátétellel a Szentlelket, miután már őket eltöltötte. Ha tehát a hívek egy püspök által kapják meg a Szentlélek ajándékát, ez a tény jobban utal arra a szorosabb kötelékre, amely az Egyházhoz fűzi a már megbérmáltakat, valamint arra a küldetésükre is, hogy az emberek előtt tanúságot tegyenek Krisztusról."

- Lazur István - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában