Helyi közélet

2015.04.07. 12:11

Jegyzet: Imázs

<em>Az éhező gyerekeknek szeretett volna ételosztást szervezni a Gyermekétkeztetési Alapítvány Miskolcon, ám ezt a város polgármestere azzal utasította el, hogy Miskolc inkább „a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni”</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete</strong>.

Az éhező gyerekeknek szeretett volna ételosztást szervezni a Gyermekétkeztetési Alapítvány Miskolcon, ám ezt a város polgármestere azzal utasította el, hogy Miskolc inkább „a fejlődésével és gazdasági sikereivel szeretne a közfigyelem középpontjába kerülni”. Hegyi Erika jegyzete.Ezt az indokot a Miskolcnak Hangja Van csoport lelketlennek és embertelennek találta, és tiltakozásképpen ételosztást szervez április 7-én. Húsvét tiszteletére így mégiscsak sikerült Miskolcnak a figyelem középpontjába kerülnie, sajnálatos módon nem a gazdasági sikerei miatt.

Már jó ideje olvasom a Facebookon azokat a segélykiáltásokat, melyek mind a nyomorról, az éhezésről szólnak. Koldusok állnak a templomok bejárata előtt, bízva a hívő emberek könyörületében. Szervezetten járnak kukázni a szegény emberek a kistelepülésekről a nagyobb városokba, mert nem akarnak éhen halni. A miskolci népkonyhán minden egyes adag étel elfogy. Igaz, a gyerekek kapnak enni az iskolákban, óvodákban, de mit és mennyit esznek a hétvégén és most, a tavaszi szünetben? Vagy ne is kérdezzünk ilyesmit? Jobb nem tudni róla, mert akkor nincs is? Ne jöjjön senki ételt osztani, mert akkor kiderül, hogy Miskolc, bármennyire is szeretnénk, de még nem az ország gazdaságának zászlós hajója?


Miskolc - Tiltakozásnak szánják a keddi miskolci ételosztást a szervezők. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában