Helyi közélet

2015.03.24. 10:41

Interjú: Bin-Jip

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei a Bin-Jip együttes tagjai, vagyis Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J voltak a szombat esti miskolci fellépésük előtt.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei a Bin-Jip együttes tagjai, vagyis Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J voltak a szombat esti miskolci fellépésük előtt.

Szabi: Ismét Miskolcon léptek fel, milyen emlékeitek vannak a városról?

Bin-Jip: Csakis jó dolgokat tudunk elmondani a miskolci közönségről, hiszen tavaly amikor utoljára itt jártunk nagyon remek buli kerekedett, aminek imádtuk minden percét. A Helynekemnek van egy különleges hangulata és közönsége, szóval nagyon örülünk, hogy ismét itt játszunk. De mindig szivesen érkezünk a városba.:)

Szabi: 2010 őszén jelent meg első lemezetek "Enter" címmel, mit kell tudnunk róla?

Bin-Jip: Mondhatni egy elég kezdetleges próbálkozás volt, hiszen az album megjelenése előtt nem volt még koncertünk. Andrew J otthonában voltak a próbák és a zenei anyagot is ott vettük fel majd egy év alatt. A hosszú alkotói és rögzítési folyamat nagyon is érződik a lemezen, egyfajta szobazene az egész, ugyanis pont olyasfajta zene, amit otthon hallgatsz a nappalidban.

Szabi: Nemrég megjelent második lemezetek "Heavy" címmel.Ez mennyiben tér el az eslő albumtól?

Bin-Jip: Az album dalait az utóbbi években már több fellépésen is játszottuk és teszteltük, hisz kíváncsiak voltunk a közönség reakcióira. Számos visszajelzést kaptunk arról, hogy mi működik és mi nem. Szokták mondani a jó munkához idő kell, így a két lemez között majd öt év a különbség, viszont a Heavy már egy élőbb lemez lett.. Több változtatást is eszközöltünk menet közben és Schram Dávid is segítségünkre volt a hangzás kialakításában Andrew J mellett. Az korongon több közreműködő is megtalálható hiszen Lantos Zoltán hegedűművész több dalban is játszik, de öt nótában Kota Gergely basszusgitáros is hallható. Az lemez dalai közül a "Heavy" és a "Vicky" nótákhoz animációs klip készült, de hamarosan a "Dinner With A Demon" videó is érkezik, aminek nemrég fejeztük be a forgatását. A lemezbemutató turné pedig zajlik, szóval most ez az, ami a legtöbb időnket kitölti.

Szabi: Március 30-án bárki követheti online stream-en a fellépéseteket (Silent Próbateremben), sőt üzenni lehet majd nektek amire válaszolni is fogtok, valamint három webkamera a kulisszák mögé is betekintést fog engedni. Hogyan jött az ötlet?

Bin-Jip: Igen, ez egy nagyon nagyon különleges estének ígérkezik. Mi még soha nem csináltunk ilyet. A lényeg az, hogy online streamelve lesz egy kis házi koncertünk, ami azért is lesz nagyon izgalmas, hiszen mindent lehet majd hallani ami a teremben történik. Hozzánk lehet szólni, kérdéseket feltenni, tehát ez nem csupán egy sima koncert lesz. Reméljük sokan lesznek aktívak és csatlakoznak akkor (is) hozzánk...:) Mi is elmondunk majd a számok között egy két műhelytitkot, amit egy sima fellépésen nem mondanánk, mert nincs rá lehetőség abban a szituációban.

Szabi: Tervek?

Bin-Jip: Talán a SZIGET az amit legjobban várunk idén, hiszen Erik Truffaz fog hozzánk csatlakozni aki egy fantasztikus trombitaművész. Tavaly decemberben az eslő lemezbemutató koncertünkön már csatlakozott hozzánk a Művészetek Palotája nagytermében, ami nem csak nekünk, de a közönségnek is egy nagy élmény volt. Persze a Szigeten kivül számos fesztiválon és különleges nyári helyszíneken igyekszünk ott lenni és a közönséget kiszolgálni. Idén a "Dinner With A Demon" klipen kívül lesz még egy nagyon különleges videónk, amit nagyon nagyon várunk, ez a "No Way Boy" c.dalhoz készül majd és egy egészen egyedi megoldásnak ígérkezik, hisz nem csak egy sima klip lesz. A story három különböző nézőpontból forgatjuk le és egy teljesen formabontó, ehhez a kliphez készülő technológiával, ebből a három nézőpontból mindenki a saját vágott videoklipjét rendezheti majd meg. Várjuk! :)

Szabi: Köszönöm a beszélgetést,további Sikereket Nektek!

Bin-Jip: Köszönjük Szabi! Jövünk legközelebb is! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában