Helyi közélet

2015.03.27. 08:56

Fidesz: Molnár Zsolt a Jobbik kérését teljesíti

Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint az MSZP és a Jobbik nemcsak Ózdon és Tapolcán, hanem a parlamentben is együttműködik, hiszen a szocialista Molnár Zsolt "nyilvánvalóan a Jobbik kérését teljesíti".

Budapest, 2015. március 26., csütörtök (MTI) - A Fidesz szerint az MSZP és a Jobbik nemcsak Ózdon és Tapolcán, hanem a parlamentben is együttműködik, hiszen a szocialista Molnár Zsolt "nyilvánvalóan a Jobbik kérését teljesíti".A Fidesz-frakció az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elnökének a nap folyamán tett nyilatkozatára reagál.

Molnár Zsolt a bizottságnak az Információs Hivatalnál tartott kihelyezett zárt ülése után az MTI-nek azt mondta: a testület következő ülésére Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét hívta meg a kémügybe keveredett jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla és a Jobbik finanszírozásának összekapcsolódásáról a közelmúltban tett kijelentése miatt.

Az mno.hu tudósítása szerint március 14-én a Fidelitas tisztújító kongresszusán Rogán Antal azt mondta: szerinte semmi nem fejezi ki jobban a tőlük jobbra lévő politikai közösségnek, a Jobbiknak a szerepét és súlyát, mint az az Európai Parlamentben zajló eljárás, amelyben Kovács Béla képviselőnek a mentelmi jogát gyakorlatilag kémkedés miatt készülnek felfüggeszteni. "Sokan ezt úgy fordítják le, hogy a Jobbikból beszervezett egy külföldi nagyhatalom egy képviselőt" - emelte ki Rogán Antal, de megjegyezte: szerinte a helyzet ennél súlyosabb.

"Nem a Jobbikból szerveztek be valakit, hanem a beszervezett szervezte és finanszírozta a Jobbikot" – mondta Rogán Antal.

Molnár Zsolt az MTI-nek azt mondta: véleménye szerint Rogán Antal súlyos állításokat fogalmazott meg, amikor egy parlamenti párt finanszírozását egy idegen ország érdekérvényesítésével, beszervezéssel gyanúba kevert politikussal hozta összefüggésbe. A szocialista politikus ezért a testület következő ülésére meghívta Rogán Antalt, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot is tájékoztassa, milyen információkra alapozta kijelentéseit.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában