Helyi közélet

2015.02.05. 07:58

Jelezte a Mihő: baj van

Miskolc - Pályázhat-e panelprogramra, akinek lakását megújuló energiával fűtik?

Miskolc - Pályázhat-e panelprogramra, akinek lakását megújuló energiával fűtik?Januárban írtuk, hogy márciusban megjelenik a panelprogram, s lehet pályázni az épületek szigetelésére és a nyílászárók cseréjére. Ugyanakkor úgy hallottuk, hogy a biomassza erőművel fűtő társasházak hiába pályáznak panelprogramra, mert ez esetükben nem lehet szén-dioxid megtakarítással számolni, márpedig ez alapfeltétel a pályázatok benyújtásánál.

Pásztor Imrétől, a távhőszolgáltató céget (Mihő kft.) is magába foglaló Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője szerint lehet pályázni olyan távhőszolgáltatók esetében is, ahol a megújuló energiatermelés részaránya nagy, de valóban, az elbírálásakor hátrább sorolhatják az értékelés szempontjából az ilyen települések pályázóit.

– A problémát a Mihő Kft. (akárcsak más érintett települések is) jelezte már a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének, aki továbbítja az ezzel kapcsolatos egységes távhőszolgáltatói álláspontot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé.

Pásztor Imrétől még megtudtuk, hogy a távhőszolgáltató cég 32 ezer lakást lát el távhőszolgáltatással, a megújuló energiaforrás részaránya 50 százalék.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában