Helyi közélet

2015.02.23. 12:42

Aláírásgyűjtésbe kezd a Jobbik

Ózd - A párt aktivistáival rövid időn belül az utcákon is találkozhat a lakosság, akik négy kérdésben lesznek kíváncsiak az emberek véleményére.

Ózd - A párt aktivistáival rövid időn belül az utcákon is találkozhat a lakosság, akik négy kérdésben lesznek kíváncsiak az emberek véleményére.Megváltozott a Jobbik Magyarországért Mozgalom szerkezeti felépítése – erről is tájékoztatták Ózdon a sajtó képviselőit a párt irodáján. Janiczak Dávid, az észak-borsodi település polgármestere hozzátette: a módosításokra azért volt szükség, hogy a jövőben még hatékonyabb legyen a munkavégzés, és időben felkészítsék a pártot a 2018-as kormányzati szerepre.

Korábban a Jobbiknál az alapszervezetek mellet megyei szervezetek működtek, amit most a választókerületi választmányok váltanak föl. Fölöttük ténykedik majd a regionális igazgató, a legmagasabb helyen pedig továbbra is az országos elnökség áll.

Janiczak Dávid elmondta: a 3. sz. választókerület elnöki posztját ő tölti be, választókerületi szervezőként pedig Szűcs-Józsa Zoltán dolgozik ezen a területen, egymást kiegészítve, segítve kívánják végezni a feladataikat. A regionális igazgató a Jobbiknál a jövőben Jámbor Márk lesz.

Négy kérdésben

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy rövidesen a lakosság ismét találkozhat majd a Jobbik standjaival a közterületeken. A párt ugyanis március elején aláírásgyűjtésbe kezd, mégpedig azért, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra. Az eseményen Szőcs-Józsa Zoltán ismertetett azokat a kérdéseket is, amelyeknél kíváncsiak a lakosság véleményére.

- Szeretnénk zéró toleranciát alkalmazni az országba özönlő menekültekkel szemben – mondta Szőcs-Józsa Zoltán. – Emellett zárttá tennék a menekült táborokat és megvizsgálnánk a Határőrség visszaállításának lehetőségét is. Második felvetésünk szerint bizonyos sávszélességig ingyenessé tennék a lakossági internetet, mégpedig azért, hogy a világhálón keresztül az ügyintézést még jobban megkönnyítsük az emberek számára. Meglátásunk szerint az is rendkívül fontos, hogy a Kárpát-ukrajnai események kapcsán egy esetleges NATO-Oroszország konfliktus kialakulása esetén hazánk megőrizze a függetlenségét. Végül, de nem utolsó sorban azt akarjuk elérni, hogy a nyugdíjazás kapcsán a 40 év munkaviszony ne csak a hölgyekre, hanem a férfiakra is vonatkozzon.

Kérdésünkre Janiczak Dávid elmondta: nincs szó népszavazási kezdeményezésről, hiszen ezt a Fidesz-KDNP teljesen ellehetetlenítette, de a fent említett kérdésekben minél több aláírást össze kívánnak gyűjteni, hogy ezzel is nyomást gyakoroljanak a kormányra.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában