Helyi közélet

2014.11.07. 11:30

Visegrádi négydimenzió

Miskolc, Sopron - A Konstruktív Geometria Egyesület a visegrádi országok egyetemeinek képviselőivel együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2014. októberének végén Sopronban, a Nyugatmagyarországi Egyetem Erdőmérnöki karának vendégeként.

Miskolc, Sopron - A Konstruktív Geometria Egyesület a visegrádi országok egyetemeinek képviselőivel együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2014. októberének végén Sopronban, a Nyugatmagyarországi Egyetem Erdőmérnöki karának vendégeként. A konferencia résztvevői a Plzen-i, Zólyom-i, Lublin-i és Pozsony-i, valamint a budapesti, miskolci, pécsi, egri és soproni egyetemek oktatóinak részvételével a geometria oktatásának aktuális kérdéseit vitatták meg, a konferencia fő témája a Vizuális módszerek alkalmazása a mérnök- és tanárképzésben. Az egyesület és a konferencia elnöke, Juhász Imre tanszékvezető egyetemi tanár (Miskolci Egyetem) a konferencia jelentőségét méltatva kiemelte, hogy a rendezvény jelentőségét mutatja az a tény, hogy a négy visegrádi ország mindegyike képviseltette magát az adott országokban is működő geometria egyesületek és egyetemek szintjén. A konferencia megrendezését a Visegrádi Alapból (International Visegrad Fund) elnyert támogatás tette lehetővé, és a rendezvény tevékenységének fontosságát és folytatását is jelenti, hogy a hazai tapasztalatcserét követő napokban már a Pozsonyi Műegyetem vette át a stafétabotot egy hasonló rendezvénnyel, ahol a hazánkat képviselő oktatók is tartottak előadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában