Helyi közélet

2014.10.02. 22:29

Sokan hallgatták a szarvasbőgést a Pálházi kisvasúton

Pálháza - Népszerű volt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútja által meghirdetett szarvasbőgés-hallgató vonatozás a hétvégén.

Pálháza - Népszerű volt az ÉSZAKERDŐ Zrt. Pálházi Állami Erdei Vasútja által meghirdetett szarvasbőgés-hallgató vonatozás a hétvégén.

A rendezvényen több mint 250-en vettek részt, még a Nyírségből, Debrecen, Miskolc és Eger környékéről is regisztráltunk vendégeket – közölte Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.

Az erdei vasút összes járművét üzembe állítottuk szombat este, hogy minden érdeklődőt el tudjunk szállítani a program helyszínére. Pálházáról három szerelvény vitte az utasokat Kőkapura, ahol a látogatók kürtjelekkel és a gímbika hívás hangjaival ismerkedhettek meg.

A visszaútra is tartogattunk meglepetést, a Kemence-pataknál egy gímbika terítéket láthattak az utasok. Itt Szemán Jenő, az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei területi szervezet Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottságának elnöke tartott ismertetőt a vadászati etikáról.

- Vereb István kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában