Helyi közélet

2014.09.11. 10:02

Merre tart az emberiség a 9/11-es terror után?

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás az al-Káida összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Többek között a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be. A terrorakció folyamán a géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét.

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás az al-Káida összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Többek között a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be. A terrorakció folyamán a géprablókkal együtt összesen 2995 ember vesztette életét. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy merre tart a világ 13 évvel a terrortámadás után? Változott-e az emberek biztonságérzete? Elfogadtuk-e a bevezetett intézkedéseket?


A merényletsorozat után számos szabadságjogot felfüggesztettek, „kreatívan” értelmeznek Amerikában. tovább »

„Minden folyamat ellen­őrzöttebb, a nagy testvér mindent figyel” – mondta Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, amikor arról kérdeztük, mi változott a nagyvilágban szeptember 11-e után. tovább »

A politológus szerint csaknem lehetetlen a terrorizmus ellen harcolni. tovább »

A World Trade Center ikertornyai és a Pentagon elleni támadások után a nyugati ember azt találgatta, milyen világot hoz számára a holnap? Ratalics László jegyzete. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában