Helyi közélet

2014.09.16. 16:02

Helybe érkezett az egészségügyi szűrés Ózdon

Ózd - Az Almási Balogh Pál Kórház által elnyert Európai Uniós projektnek köszönhetően minden hónapban lehetősége nyílik a lakosságnak, hogy ingyenes egészségügyi szűrésen vegyenek részt.

Ózd - Az Almási Balogh Pál Kórház által elnyert Európai Uniós projektnek köszönhetően minden hónapban lehetősége nyílik a lakosságnak, hogy ingyenes egészségügyi szűrésen vegyenek részt. A mögöttünk hagyott hónapokban a kórházi dolgozók már számos kistérségi települést végigjártak, ezúttal viszont az ózdiak előtt adódott a lehetőség. A Vasvár Sokadalom keretein belül, a Városház Téren végezték a vizsgálatokat, ahová folyamatosan érkeztek az emberek. A nap folyamán vérnyomást és vércukorszintet mértek, teljes testanalízist állítottak föl. Emellett megnézték a légzésfunkciókat, valamint bőrgyógyászati és szemészeti orvosi vizsgálatokat is tartottak.

- Nagyon jó a kezdeményezés, mert jóval kevesebb a sorban állás, mint a kórházban, és az engem foglalkoztatott kérdésekre is választ kaphattam – mondta egy középkorú asszony, aki részt vett a szűrésen. - Innen a belvárosból is nehezen szánja rá magát az ember, hogy nekiinduljon, viszont ha helyben nyílik lehetőség, azt természetesen vétek lenne kihasználni. Remélem, hogy lesz még ehhez hasonló program, mert az egészségügyet jóval közelebb tudják hozni az emberekhez.

Az Egészségnap során nem csak a vizsgálatokra nyílt lehetőség, az ózdiak neves sportolókkal is együtt mozoghattak. Katus Attila, aerobik és Miló Viktória korábbi ökölvívó világbajnok órájára is sokan voltak kíváncsiak, a kedvezőtlen időjárás ellenére.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában