Helyi közélet

2014.09.19. 07:50

Frontin a boros kólában, tragédia a házibuliban

Gesztely, Miskolc - Egy 15 éves lány meghalt, mert barátai antidepresszánsokkal akarták fokozni a buli hangulatát.

Gesztely, Miskolc - Egy 15 éves lány meghalt, mert barátai antidepresszánsokkal akarták fokozni a buli hangulatát.Múlt év áprilisában adtunk hírt róla, hogy egy 15 éves lány életét vesztette egy házibuliban, Gesztelyen. A megyei főügyészség a buli három résztvevője ellen emelt vádat a közelmúltban gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A fiatalokból álló társaság egyikőjük gesztelyi lakásán tartotta a házibulit, amihez a fiúk biztosították az italokat, amit közösen fogyasztottak el. A három vádlott a házigazda szekrényében talált egy doboz Frontint, és úgy gondolták, remekül felpörgeti majd a hangulatot, ha a gyógyszert az italba keverik.

Kétliteres palackokba szórták a porrá tört tablettákat – flakononként úgy egy tucat gyógyszert használtak a koktélhoz –, de előfordult, hogy közvetlenül a pohárba dobták a nyugtatót. Az így „feljavított” italt fogyasztották, és ezzel kínálták a lányokat is – velük azonban elfelejtették közölni, milyen komponensekből is készült az ütős boros kóla. Az este folyamán az egyik 15 éves lány rosszul lett, majd eszméletét vesztette. Éjfél körül érkeztek meg a lány szülei, akik azonnal értesítették a mentőket, de ők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A lány több pohár „koktélt” megivott az este folyamán, szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét mutatták ki.

A 22 és 25 év közötti három vádlott férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyészség és velük szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Miskolci László megyei főügyész.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában