Helyi közélet

2014.09.26. 17:40

Feketeleves a rendőröktől

Miskolc - Police Coffee: kötetlen beszélgetés rendőri vezetőkkel egy kávé mellett.

Miskolc - Police Coffee: kötetlen beszélgetés rendőri vezetőkkel egy kávé mellett.

„Az utcánkban kilenc családi ház van, az enyémet leszámítva már mindegyiket feltörték. A probléma megoldódna, ha az utca végében lévő gazos területet felszámolnák, a betörök ugyanis ott bújnak meg, kiváló rejtekhely nekik” – panaszát lapunkkal is megosztotta Sejkoczki Péterné. Ő is ott volt ugyanis a Police Coffee-n, amelyet pénteken rendeztek Miskolcon, a diósgyőri CBA áruház parkolójában. A rendezvény célja, hogy egy kávé mellett a lakosok kötetlenül beszélgessenek helyi rendőri vezetőkkel, rendőrökkel.

A kezdeményezés tavaly decemberben indult, azóta több mint háromezer beszélgetésen vannak túl – mondta a rendezvény megnyitóján dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke. Azt is megtudtuk, ezeken a beszélgetéseken szerzett infókat, tapasztalatokat beépítik munkájukba, ezek is segítik a Bűnmegelőzési program cselekvési tervének helyes iránymeghatározását. A rendezvény négy órán keresztül tartott, és azért külső helyszínen rendezték, mert az emberek nem szívesen mennek hatósági környezetbe – hangzott el pénteken.

Részletek a szombati újságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában