Helyi közélet

2014.09.15. 08:33

Derdák Tibor: "Ne az árokparton kapirgáljanak!"

Sajókaza - Prima Primissima díjra jelölték Derdák Tibort, a Dr. Ámbédkar Középiskola igazgatóját.

Sajókaza - Prima Primissima díjra jelölték Derdák Tibort, a Dr. Ámbédkar Középiskola igazgatóját.Derdák Tibor hosszú évek óta a hátrányos helyzetű diákok oktatásával-nevelésével foglalkozik. Szeretné, ha közülük minél többen diplomát szereznének.

- Meglepődött, amikor hírt kapott a jelölésről?

Derdák Tibor: Meg. Mert semmilyen előzetes értesítést nem kaptam róla. Egyik nap felhívott az alapítvány titkárnője, és közölte a hírt. Kérte, tartsam titokban, mert még nem nyilvános, de aztán hamarosan megjelent a sajtóban is.

- Vágyott erre az elismerésre?

Derdák Tibor: Azért mi olyasmit csinálunk, ami elég feltűnő, és jó a sajtónk is. Nem a személyemnek szól igazán, hanem az iskolában folyó pedagógiai munkának. Ez annyira kilóg a magyar pedagógiai rendszerből, hogy várható volt: előbb-utóbb méltányolni fogják. Akár egy Prima Primissima jelöléssel.

- Mire vágyna még leginkább?

Derdák Tibor: Legjobban arra, hogy a dákjaim egyetemre kerüljenek, ott jól megállják a helyüket, és boldogok legyenek. Persze tudom, hogy lesznek olyan tanítványaim, akiknek ez sikerül, és lesznek olyanok, akiknek nem. De hát egy pedagógus mindig a legjobbat szeretné a diákjainak.

A teljes interjú a hétfői Észak-Magyarországban olvasható.

ÉM-HE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában